Gå til hovedindhold

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Uddannelsen er for dig, der gerne vil arbejde professionelt med ernæring og ernæringsterapi, mad og måltider og tage medansvar for andre menneskers sundhed, helbred og livskvalitet.

Det siger de studerende

Aleksander Skou Olsen

Det med krop og sjæl skal tages helt bogstaveligt. For Aleksander Skou Olsens personlige interesse for sundhed får ham til at tage studierne med i kantinen og helt hjem i køkkenet, når han tester diæter af på sig selv.

”Jeg får lyst til at prøve ting af på mig selv, som er oppe i medierne, og jeg er god til at forholde mig kritisk over for det,” siger Aleksander Skou Olsen.

Læs mere om Alexander studie på linjen Sundhedsfremme og Diætetik.

Foto af Alexander, der læser ernæring og sundhed
Ernæring og sundhedsuddannelsen i køkkenet

Om uddannelsen

Ernæring- og sundhedsuddannelsen er en tværvidenskabelig 3½ årig videregående uddannelsen.

I løbet af uddannelsen træner og øver du dig i at vejlede patienter og borgere, og i at formidle faglig viden til forskellige målgrupper. Du kommer til at stå på et solidt fundament af grundlæggende viden om blandt andet anatomi, ernæringsfysiologi og kostvurdering- og vejledning. Derudover opnår du også kendskab til fødevarer, sensorik, fødevarernes betydning for sundhed og sygdom og diæter til forskellige målgrupper.

På ernæring- og sundhedsuddannelsen på professionshøjskolen Absalon udbydes studieretningen Sundhedsfremme og Diætetik.


Læs mere om uddannelsen

Foto af ernæring- og sundhedsstuderende i praktik

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet kan du arbejde i en lang række ernærings- og sundhedsfaglige job afhængigt af din valgte retning. Det kan fx være som klinisk diætist, ernæringskonsulent, kostvejleder eller underviser. 

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.