Gå til hovedindhold

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

For dig, der vil arbejde ambitiøst og professionelt med menneskers sundhed og livskvalitet, mad, måltider, fødevareudvikling og -produktion.

Ernæring og sundhedsuddannelsen i køkkenet

Om uddannelsen

Ernæring- og sundhedsuddannelsen er en tværvidenskabelig 3½ årig videregående uddannelse.

Det første år på uddannelsen er fælles for alle studerende. Her tilegner du dig grundlæggende viden om kerneområderne og udvikler dine basisfærdigheder og kompetencer inden for ernæring og sundhed.

Læs mere om uddannelsen

Det siger de studerende

Marie Mosegaard

Fra Marie Mosegaard var lille testede hun nye metoder og opskrifter af i køkkenet med sin far. Nu har hun med sin uddannelse mulighed for at blive leder af en hel fødevareproduktion.

At udvikle nye produkter og løsninger inden for fødevareområdet. er drømmen. Enten som leder af en fødevareproduktion eller som konsulent, der vejleder i nye løsninger indenfor området.

Læs mere om Maries mål med sin uddannelse

Ernæring og -sundhedsstuderende

Aleksander Skou Olsen

Det med krop og sjæl skal tages helt bogstaveligt. For Aleksander Skou Olsens personlige interesse for sundhed får ham til at tage studierne med i kantinen og helt hjem i køkkenet, når han tester diæter af på sig selv.

”Jeg får lyst til at prøve ting af på mig selv, som er oppe i medierne, og jeg er god til at forholde mig kritisk over for det,” siger Aleksander Skou Olsen.

Læs mere om Alexander studie på linjen Sundhedsfremme og Diætetik.

Foto af Alexander, der læser ernæring og sundhed
Foto af ernæring- og sundhedsstuderende i praktik

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet kan du arbejde i en lang række ernærings- og sundhedsfaglige job afhængigt af din valgte retning. Det kan fx være som klinisk diætist, fødevareudvikler, cateringleder, kvalitetssikringsmedarbejder, ernæringskonsulent, kostvejleder eller underviser. 

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.