Gå til hovedindhold

250 gæster kom til indvielse af Campus Slagelse

3. september kunne dørene endelig åbnes helt officielt for Absalon's nyeste campus i Slagelse. 250 kom forbi til taler, tapas og rundvisning.

Gæster foran Campus Slagelse

Absalons nye Campus Slagelse har egentlig stået færdig siden påsken. Men grundet COVID-19 har der ikke været mulighed for at bruge Campus Slagelse fuldt ud før nu:

Det var dejligt, at vi endelig kan tage vores nye flotte Campus Slagelse i brug på den måde, vi havde tiltænkt det fra starten. Det har været en lang rejse, som mange har bidraget til, og nu kan vi endelig officielt klippe snoren og starte vores store arbejde med at uddanne fremtidens arbejdskraft lige her i hjertet af Slagelse
Camilla Wang
Rektor for Professionshøjskolen Absalon

250 kiggede forbi

Hele Slagelse var inviteret til taler, tapas og rundvisning - et tilbud som godt 250 gæster takkede ja til. De fik taler fra blandt andre bestyrelsesformand i Absalon, Jens Stenbæk, der fortalte om den tidligere godsterminal, der stod på grunden var det nye Campus Slagelse nu står. Jens Stenbæk glædede sig over, at Slagelse by nu fik en ny livsnerve i form af studerende, som ville valfarte til byen for at gøre sig klogere.

Borgmester for Slagelse kommune, John Dyrby Paulsen, var også på talerstolen. Han glædede sig over, at Slagelse nu cementerede sig som en studieby. Samtidig gav han en opfordring til, at de studerende skulle komme til ham, hvis du synes at Slagelse manglede noget for dem.

Fire uddannelser og en på vej

Det nye campus i Slagelse er hele 13.000 kvm stort. Hver dag danner det rammen om undervisning for 2.000 studerende, og bliver arbejdsplads for 250 medarbejdere.

I første omgang er det muligt at uddanne sig til sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver eller professionsbachelor i ernæring- og sundhed. Men allerede i 2022 håber Absalon at åbne for endnu en uddannelse på det nye Campus Slagelse:

Vi har samlet fire af vores uddannelser på Campus Slagelse. Dertil ansøger vi om at tilføje jordemoderuddannelsen, som er helt ny for os. Det understreger også, hvorfor det er vigtigt med levende studiemiljøer, for det styrker uddannelserne og studiemiljøet, at de er samlet
Camilla Wang
Rektor for Professionshøjskolen Absalon