Gå til hovedindhold

Campus Kalundborg er officielt indviet

Mere end 200 gæster var fredag inviteret til at indvie Absalons nyeste campus i Kalundborg. Uddannelsesminister Jesper Petersen holdt en tale, og Novo Nordisk fremhævede samarbejdet mellem uddannelserne og industrien.

kalundborg indivelse

De 230 studerende og 40 ansatte har allerede været i gang på Absalons nyeste campus i Kalundborg siden studiestarten i september. Men fredag blev det hele officielt indviet med mere end 200 inviterede gæster.

Det er fem år siden, at idéen til projektet i Kalundborg blev til, så det var en stolt og glad Camilla Wang, rektor for Absalon, som bød velkommen:

Dem der har været med fra start, ved at vi startede i en fløj på Kalundborg Gymnasium. Året efter voksede vi ud og rykkede i vores egne pavilloner ved siden af gymnasiet. Nu er vi her, og her satser vi på at blive – lige over for den industri det hele handler om, og den vi uddanner til. Vi har skabt et helt nyt og topmoderne campus, og har sikret en god base for et godt studiemiljø, og ikke mindst en fremtid med uddannelser i Kalundborg
Camilla Wang
Rektor for Professionshøjskolen Absalon

Uddannelsesministeren satte fokus på behov

Uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen, gæstede også det nye campus til åbningen fredag. Han pegede især på vigtigheden i at uddannelser tæt på:

Vi skal sikre, at vi uddanner til samfundets og erhvervslivets behov, og det er lige præcis det, I gør her i Kalundborg. Det er også grunden til, at Kalundborg ofte bliver nævnt som det gode eksempel, hvor uddannelse og erhvervsliv går hånd i hånd og løfter sammen
Jesper Petersen
Uddannelses- og Forskningsminister
kalundborg indvielse Minister

30 millioner kroner fra Novo Nordisk

Michael Hallgren, Produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg kaldte i sin tale indvielsen af campus en historisk milepæl, og samtidig havde han en flot indflytningsgave med:

For fem år siden var en lokal ingeniøruddannelse og campus i Kalundborg blot en tanke. Udviklingen har været enestående og bygger på et stærkt samarbejde på tværs af industrien, uddannelsesinstitutioner og offentlige partnere. Indvielsen i dag er en historisk milepæl for vores fælles ambition om, at Kalundborg i 2030 skal være en international hub for uddannelse, forskning og innovation inden for biotech-produktion og industriel bæredygtighed. Jeg er glad for at fortælle, at Novo Nordisk har doneret DKK 30 millioner til byggeriet af Absalon Campus Kalundborg.
Michael Hallgren
Produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg
kalundborg indvielse

Produktionsdirektør for Novo Nordisk Kalundborg, Michael Hallgren, overrække her en facadeplade til rektor Camilla Wang. Facadepladen viser, at Novo Nordisk har støttet det nye campus med 30 millioner kroner.

kalundborg indvielse

Netop det tætte samarbejde med industri, kommune, region og resten af det omgivende samfund fremhævede rektor for Absalon Camilla Wang:

”Jeg tror det er svært at finde et sted i Danmark, hvor alle har løftet i flok på samme måde som her i Kalundborg. Alle har bakket op hele vejen, og derfor skal vi alle være stolte over, at vi i dag officielt har indviet dette nye campus i Kalundborg".

Efter taler og fællessang, var der rundvisning for de mange fremmødte på det nye campus i Kalundborg.