Gå til hovedindhold

Forskningens Døgn: ”Verden forandrer sig, så det skal sygeplejefaget også”

Hvad gør man, når fysikken ikke længere tillader, at man bevæger sig ud i det grønne? Den udfordring har forskere fra Absalon en løsning på.

Eva og VR-besøgende

Forestil dig en grøn bøgeskov. Du kan se den, høre og dufte den. Men du befinder dig ikke i den – for skoven er kommet til dig.

I Absalons telt på Grønt Folkemøde under Forskningens Døgn i Slagelse, blev besøgende fredag eftermiddag introduceret til en Virtual Reality brille af Eva Møss Jeppesen, adjunkt på sygeplejeuddannelsen i Næstved.

”Brillen er tiltænkt de borgere, der er over 70 år og som af forskellige årsager er fysisk udfordrede”, forklarer hun.

Absalon bedriver anvendelsesbaseret forskning. Vi er meget interesserede i, hvordan vores forskning påvirker mennesker. Det kan vi naturligvis altid gisne om, men det er ikke nok – vi skal vide det. Derfor har vi et tæt samarbejde og dialog med borgerne. Verden forandrer sig, så det skal sygeplejefaget også.
Eva Møss Jeppesen
Adjunkt, sygeplejeuddannelsen, Campus Næstved

Eva Møss Jeppesen er med i en projektgruppe fra Absalon, der har undersøgt naturens påvirkning på mennesker. Med tilhørende lyd, lidt duft af skov og en guidet meditation, har forskerne undersøgt hvad der sker, når personer, der ikke kommer i naturen til dagligt, får en skov præsenteret gennem en VR-brille - og om den samlede oplevelse øger velvære og livskvalitet.

VR-brille

Kontakt

Presseansvarlig

Anne Troldtoft Hjorth

asth@pha.dk