Gå til hovedindhold

Viceborgmester på byggepladsbesøg: Nu bygges topmoderne laboratorium for skoleelever og lærerstuderende

Det var en begejstret og forventningsfuld viceborgmester, der i går onsdag den 21. februar besøgte byggepladsen for det kommende undervisningslaboratorium LIFE Lab Sjælland. Laboratoriet etableres af LIFE Fonden i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon på Campus Vordingborg. Her kommer både lokale skoleelever og lærerstuderende til at eksperimentere med naturvidenskab og teknologi.

LIFE

Foto: LIFE Fonden

Om et lille års tid åbner et topmoderne og højteknologisk laboratorium i grønne omgivelser syd for Professionshøjskolen Absalons campus i Vordingborg. Her kommer omkring 3.500 elever fra skoler på hele Sydsjælland og Lolland-Falster til at arbejde praktisk og eksperimenterende med naturvidenskab og teknologi hvert år. Desuden får de naturfagslærerstuderende på Absalon også glæde af laboratoriet i deres undervisning. 

For at få et indblik i byggeriet og LIFE Fondens arbejde med naturfagsundervisning, var Vordingborg Kommunes 1. viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF) på byggepladsbesøg sammen med blandt andet Absalons rektor Camilla Wang og LIFE Fondens adm. direktør Stefan Hermann. Her bankede Else-Marie Langballe Sørensen og Camilla Wang et byggeskilt i jorden for at markere byggeriets opstart. 

Ved arrangementet blev gæsterne også introduceret til et af LIFE Fondens undervisningsforløb – Enzymjagten – ved at de med egne hænder afprøvede udstyr og eksperimenter fra forløbet. Enzymjagten er udviklet til natur/teknologi i 6. klasse og handler om at undersøge, hvordan enzymer kan erstatte miljøskadelige kemikalier i industrien og dermed bidrage til den grønne omstilling. 

Naturfagsundervisning med nysgerrige elever

”Vi glæder os utrolig meget til, at LIFE Lab Sjælland er færdigbygget, og skoleklasser fra både Sjælland og Lolland-Falster begynder at tage turen her til Vordingborg for at opleve endnu mere praksisorienteret, engagerende og virkelighedsnær naturfagsundervisning. Vi er overbeviste om, at laboratoriet vil bidrage til at understøtte ambitionerne i vores naturfagsstrategi, der har til hensigt at gøre børn og unge dygtige til naturfag gennem faglighed og nysgerrighed,” fortæller Else-Marie Langballe Sørensen, der som formand for Børne- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune har været med til at formulere kommunens naturfagsstrategi. 

Hos Absalon ser rektor Camilla Wang ligeledes frem til det kommende laboratorium:  

”Med LIFE Lab Sjælland får vi nye muligheder for at styrke samarbejdet med lokale institutioner og skoler – og vi ser meget frem til at tage imod de mange skoleklasser, som kommer her forbi for at opleve naturvidenskab på nye inspirerende måder.” 

”Vi er meget glade for at samarbejde med Professionshøjskolen Absalon og Vordingborg Kommune, der deler vores ambition om at styrke børn og unges naturvidenskabelige og teknologiske dannelse. I dag har naturvidenskab og teknologi en alt for lille plads i vores almene dannelse, men er der behov for at ændre, så børn og unge i langt højere grad bliver naturvidenskabeligt og teknologisk myndige og lærer at forholde sig til de problemstillinger og muligheder, vores omgang med naturen medfører,” lyder det fra Stefan Hermann, adm. direktør i LIFE Fonden. 

Om LIFE Lab Sjælland

LIFE Lab Sjælland er et topmoderne undervisningslaboratorium, hvor elever fra hele Sydsjælland og Lolland-Falster kan arbejde praktisk og eksperimenterende med naturvidenskab og teknologi. Studerende på Absalons naturfagslæreruddannelse får også glæde af laboratoriet i deres undervisning. 

- Bygningen bliver 261 m2 stor og udstyres med laboratorieudstyr, som ikke normalt er til rådighed på skoler. Der vil også være multirum til samling, frokost og pauser samt personalerum og toiletter. 

- Der er tale om en trækonstruktion med store glaspartier og lette facader. Bygningen får et bæredygtigt design med synlige bærende træsøjler. 

- LIFE Lab Sjælland forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2025. 

Kontakt for information

Anne Sidsel Troldtoft Hjorth (asth)

Pressemedarbejder
Kommunikation og Studieliv
Slagelse