Gå til hovedindhold
Kraft behandling.

Uddannelsesforløb Uddannelsesforløb for diabetessygeplejersker

Det nye diabetestonede uddannelsesforløb er til dig, der har behov for en særlig viden indenfor diabetes

Diabetessygeplejersken er en helt central nøgleperson for personer med diabetes. Flere får diabetes, flere lever længere med sygdommen og kompleksiteten i behandlingen øges med ny teknologi og ny medicin. Samtidig ændres organiseringen af opgaven. Diabetessygeplejersken skal kende til den optimale behandling, til ny viden og ny teknologi – og skal ikke mindst være klædt på til at have de vigtige samtaler med mennesker, som har en krævende hverdag med en alvorlig, kronisk sygdom.

En veluddannet diabetessygeplejerske kan se det hele menneske i det komplekse billede. Sygeplejersken ved, hvordan man kan forebygge, behandle og vejlede på højt fagligt niveau.

Det kan både give det bedst mulige liv med diabetes for den enkelte – og oveni spare samfundet for store ressourcer.

Med det nye uddannelsesforløb for diabetessygeplejersker er muligheden kommet for som sygeplejerske at specialisere sig i diabetes.

For at møde behovet for veluddannede diabetessygeplejersker har Absalon i samarbejde med tre Steno Diabetes Centre sammen med Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker og Professionshøjskolerne KP og VIA udviklet et nyt landsdækkende uddannelsesforløb af høj faglig kvalitet. Uddannelsen har desuden opbakning fra Dansk Sygeplejeråd, Diabetesforeningen, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Midtjylland og flere andre.

Tilmelding til hele uddannelsesforløbet

Hvis du vil tilmelde dig hele uddannelsesforløbet, skal du ind og tilmelde dig hele forløbet under Diabetes sygepleje – Fuldt forløb på Københavns Professionshøjskoles hjemmeside her. 

Uddannelsesforløbet indeholder alle 5 diplommoduler, som er beskrevet ovenfor.

Hold 3 starter efterår 2023.

Hvis du blot ønsker at tilmelde dig et enkelt/enkelte moduler, er dette også en mulighed ved at tilmelde dig under modulets navn.