Gå til hovedindhold

Seminar: Fremtidens kompetencebehov på SOSU-området

Den 6. februar 2024 er Absalon vært for FoCUS forsker-praktikerseminar med temaet om fremtidens kompetencebehov på SOSU-området.

Dagen er tænkt og tilrettelagt som en fælles fordybelse, som gerne skulle give inspiration med hjem til videre undersøgelse og arbejde med rekruttering af morgendagens SOSU-kompetencer.

Danmark står i dag overfor en udfordring af stigende karakter på velfærdsområderne, særligt inden for ældreplejen og SOSU-området. Med en markant kløft mellem efterspørgsel og udbud ser vi en presserende nødvendighed for at adressere rekrutteringsproblemet, der i 2030 forventes at resultere i en mangel på 8000 SOSU-uddannede.

Det rejser spørgsmål om, hvordan flere kan blive en del af arbejdsfællesskaber på ældreområdet – et spørgsmål, Absalon i samarbejde med SOSU-skolerne i Aarhus Ø og Nykøbing Falster, Aarhus Kommune, Lolland Kommune og Aalborg Universitet undersøger i forskningsprojektet ’DELTAG – lærende arbejdsfællesskaber i ældreplejen’.

Dagens program inkluderer:

  • Oplæg og workshops om bl.a. faglig stolthed og identitet
  • Inspiration til rekruttering af morgendagens SOSU-kompetencer
  • Netværksmuligheder og erfaringsudveksling

Hvem bør deltage:

  • Forskere og praktikere med interesse inden for SOSU-området
  • Beslutningstagere inden for uddannelse og velfærd
  • Alle med interesse for forskning og læring inden for ældrepleje og SOSU-området

Vi opfordrer alle med interesse i at bidrage til løsningen af rekrutteringsproblemet på velfærdsområdet til at deltage i denne spændende dag med videnudveksling og diskussion.

Tilmelding:  Se det fulde program og tilmeld dig her

Vi ser frem til at møde jer og dele vigtige perspektiver på, hvordan vi sammen kan sikre morgendagens kompetencer inden for SOSU-området.