Gå til hovedindhold

140 år og stadig smukkere end smuk

10. januar fyldte Campus Vordingborg 140 år gammel, og det blev fejret med kage, balloner og koncert med Thomas Buttenschøn.

Vordingborg 140 år

140 års fødselsdag, det fejrede Campus Vordingborg med pomp og pragt 10. januar 2023. For netop 10. januar 1882 startede den første lærerstuderende. Og inden du lige tænker, at der skal da gøres noget ved matematikken på Campus Vordingborg, så lad lige centerchef for Skole og Læring i Absalon, Stina Møllenbach forklare:

"Vi fejrer 140 års fødselsdag i dag - og ja det er egentlig 141 års fødselsdag. Men sidste år i 2022, der var vi klar til fest og farver, men så kom der lige en ny version af Covid-19, som stoppede alle festlige tiltag. Så som så meget andet, så har vi bare skubbet det lidt, for fejres og markeres det skal det", sagde Stina Møllenbach, da hun bød studerende og ansatte velkommen til dagens fødselsdag.

 

Vordingborg 140 år
"Det er en stor bedrift, at der er blevet uddannet lærere lige her i så mange år".
Stina Møllenbach
Centerchef for Skole og Læring i Absalon

Kage, balloner og chips

I sin velkomsttale lagde centerchefen vægt på, at det er imponerende med et 140 års jubilæum:

"Det er en stor bedrift, at der er blevet uddannet lærere lige her i så mange år. Det hele blev grundlagt som et grundtvigsk inspireret seminarium med en tæt kontakt til de lokale skoler. Dengang havde man øvelsesskoler, som de studerende havde en kontinuerlig kontakt til gennem deres uddannelse. Det har igennem alle årene været en uddannelsesinstitution med stærke dannelsestraditioner og høj faglighed", sagde Stina Møllenbach. 

I 2009 kom pædagoguddannelsen til, og det har kun styrket hele Campus Vordingborg:

 "Det har kun styrket uddannelsesmiljøet. “Lærere og pædagoger skal samarbejde tæt, og derfor er det godt, at de møder hinanden allerede i deres uddannelsesforløb", sagde Stina Møllenbach.

Så blev der ellers givet frit spil til at tage for sig af kage, kaffe, chips og andre lækkerier.

Vordingborg 140 år
“Nu bliver vi jo 140 år, så vi skal vælge 140 instrumenter, nogen der har nogle forslag?”
Stina Møllenbach
Centerchef for Skole og Læring i Absalon

Fødselsdagssang og flag

Da tallerkner var fyldt med kage og kopperne med kaffe, så skulle der - som der hør og bør - selvfølgelig synges fødselsdagssang for Campus Vordingborg. Centerchefen mente, at det skulle være den fødselsdagssang med instrumenter:

“Nu bliver vi jo 140 år, så vi skal vælge 140 instrumenter, nogen der har nogle forslag?” lød det kækt fra Stina Møllenbach - inden gæsterne grinene blev enige om tromme, trampen og hurra-råb - og altså kun tre instrumenter,

Vordingborg 140 år
"Min booker sagde, at jeg skulle spille på Vordingborg Gymnasium - men I ser nu noget ældre ud. Men I ser også smukkere ud"
Thomas Buttenschøn
Sanger

Thomas Buttenschøn underholdte

Til sidst blev fødselsdagen markeret med musikalsk underholdning fra Thomas Buttenschøn, som startede med at være lidt forundret over publikum:

"Min booker sagde, at jeg skulle spille på Vordingborg Gymnasium - men I ser nu noget ældre ud. Men I ser også smukkere ud", sagde Thomas Buttenschøn - og fik hele salen til at grine.

Så fik guitaren plads, og Buttenschøn sang "Smukkere end smuk".

Derefter fulgte en god time, hvor Thomas Buttenschøn charmerede og underholdte med små anekdoter fra sit liv tilsat et par numre som "Håber du får dårlig sex" og "Fantastiske mandag".

Men han fik også hele salen til at være musestille, da han spillede et par stille og betænksomme numre. Et til sine sønner, da han skulle skilles og et helt nyt nummer til sin far, som er alvorligt syg.

Underholdningen og stemning var helt i top, så der kunne lige klemmes endnu et stykke kage ned - inden fødselsdagen helt sluttede.

Og som Centerchef Stina Møllenbach kunne konstatere til sidst:

"Fordelen ved at være et år forsinket er, at der er kortere tid til vi bliver 150 år gammel".

Tillykke til Campus Vordingborg.