Gå til hovedindhold

Maja

- Studerende på pædagoguddannelsen
- Campus Roskilde

Ambassadør

Hej, mit navn er Maja, og jeg er 23 år. Jeg læser til pædagog på Campus Absalon i Roskilde, hvor jeg startede i september 2021.

Jeg er født og opvokset på Bornholm, hvor jeg har taget en gymnasial STX-uddannelse. Efter gymnasiet holdt jeg 2 sabbat år, da jeg ikke anede hvad jeg ville. Jeg følte lidt jeg var i en blindgyde, hvor jeg ikke vidste hvor jeg skulle hen. Her mærkede jeg samtidig et pres fra omverdenen, eftersom mange af mine veninder havde fundet deres drømmeuddannelser eller bare var kommet videre med deres liv. Jeg endte med bare at skulle have et job for at tjene penge og have noget at lave. Hertil blev jeg ansat på et bosted for fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Her fandt jeg noget, som jeg aldrig havde mødt før. Jeg fandt et job, der havde værdi, samt noget der gav mening for mig. Jeg var med til at skabe livsglæde og livskvalitet for mennesker, som har brug for hjælp. Jeg har nu været ansat på flere forskellige bosteder og finder værdi i hvert og et. Jeg elsker at give andre omsorg og være med til at gøre deres dag god og særlig. For mig er relationsdannelsen til den enkelte borger noget af det mest værdifulde, der opstår i arbejdet med mennesker, og det er her, der sker udvikling, både hos dig selv og hos den enkelte borger.    

Jeg har altid tænkt, at jeg på en måde godt kunne tænke mig at arbejde med mennesker, men ikke helt vidst hvordan, indtil jeg fik øjnene op for social og specialområdet. Jeg elsker at lære og reflektere over det enkelte menneske, og hvordan vi vælger at kommunikere med hinanden. Pædagoguddannelsen skaber en stor og bred forståelse af menneskets udvikling og hvorfor det netop er vigtigt, at samfundet bliver fyldt op med dygtige og kompetente pædagoger.

Hvis du har nogle spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive ’Studerende for en dag’ på pædagoguddannelsen Absalon i Roskilde, må du meget gerne skrive til mig på: 10411534@edu.pha.dk