Gå til hovedindhold

Talentforløb

I dette afsnit zoomer vi ind på talentforløbet for ergoterapeutuddannelsen og taler om, hvilke tanker der ligger bag, hvordan det er skruet sammen, og hvad der motiverer de studerende til at søge ind på forløbet.

I februar 2019 offentliggjorde den daværende regering, at man ville sætte 190 mio. kr. af over de næste fire år til talentprogrammer på de videregående uddannelsesinstitutioner. Formålet var at styrke de cirka 2 procent dygtigste studerende på tværs af hele landet. Ét af de steder, hvor man allerede har etableret et talentforløb og kan dele ud af erfaringerne herfra, er på Absalons fysioterapeut- og ergoterapeutuddannelser. I dette afsnit af Absalons Stemme zoomer vi ind på talentforløbet for ergoterapeutuddannelsen og taler om, hvilke tanker der ligger bag, hvordan det er skruet sammen, og hvad der motiverer de studerende til at søge ind på forløbet.  Gæster: uddannelsesleder på Absalons fysioterapeut- og ergoterapeutuddannelser, Ane Kruse og ergoterapeutstuderende og deltager på talentforløbet, Didde Cecilie Damm.

Vært: Michel Winckler.

Lyt med her:

Læs om Absalons ergoterapeutuddannelse

___________

Hvis du ønsker at høre bestemte dele af afsnittet, er her vejledende tidskoder for afsnittet:00.00 - Intro og præsentation af gæsterne

03.12 - Hvad forskellen på en fysioterapeut og en ergoterapeut? 

09.30 - Baggrunden for etablering af talentforløbet på Absalon

13.32 - Hvad motiverer studerende til at blive en del af talentforløbet?

15.45 - Talentforløbet i praksis

27.04 - Erfaringer og perspektiver fra ét år med talentforløbet 

38,46 - Gode råd til andre, der skal starte talentforløb

42.15 - Afrunding

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.

Find alle vores podcasts her.