Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Socialrådgiver

For dig der vil vejlede og motivere mennesker med sociale problemer.
Som socialrådgiver møder du mennesker, som har det svært og har brug for faglig rådgivning samt hjælp til at navigere i systemet og komme videre i livet.

På uddannelsen får du opbygget et solidt kendskab til samfundsforhold, socialt arbejde, lovgivning og sociologi, så du kan vejlede og vise vejen for dem, som oplever at livets udfordringer skygger for mulighederne.

Om uddannelsen

Socialrådgiveruddannelsen tager 3½ år, og den giver dig både et teoretisk og et praktisk grundlag for at arbejde med mennesker, der har problemer, uanset deres alder. Uddannelsespraktikken ligger på 7. modul og varer 5 måneder.

Det siger de studerende

Beth Beyer

”Jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle være socialrådgiver, for det var der, jeg kunne gøre en forskel for en udsat målgruppe, og her jeg kunne bruge de kompetencer, jeg havde i forvejen. Det er den bedste beslutning, jeg har taget i mit liv, det er jeg ikke i tvivl om”.Læs mere om hvordan kombinationen af Beths tidligere erfaringer og uddannelsen har banet vejen for drømmejobbet.

Katrine Pedersen

”Der var masser af jobopslag, lige da jeg blev færdig, og imens jeg skrev bachelor, var jeg til tre forskellige jobsamtaler, og jeg fik tilbudt to af dem. Så jeg havde allerede et job, da jeg skulle op og forsvare min bachelor.”Læs mere om hvordan uddannelsen har åbnet døren for et job, hvor Katrine kan gøre en forskel i sit nærmiljø.

Zeineb Al-Jawahari

Jeg fik interesse til at læse socialrådgivning engang i 2018, hvor jeg hørte et oplæg omkring den hjælp, som mangles derude. Det fik mig til at reflektere over meningen med mit liv; og det er netop det at gøre godt for andre. Jeg tror på, at hjælp findes i mange former og størrelser, og at socialrådgiveruddannelsen er én af de nøgler, som kan føre til, at min drøm bliver opfyldt. 

Zeineb Al-Jawahari, socialrådgiverstuderende på Campus Roskilde.

Zeineb, studerende på uddannelsen

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet socialrådgiver har du en lang række muligheder for job i både kommuner, region, stat og i det private. Du også mulighed for at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller en kandidatuddannelse.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.