Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Socialrådgiver

For dig der vil vejlede og motivere mennesker med sociale problemer.
Som socialrådgiver møder du mennesker, som har det svært og har brug for faglig rådgivning samt hjælp til at navigere i systemet og komme videre i livet.

På uddannelsen får du opbygget et solidt kendskab til samfundsforhold, socialt arbejde, lovgivning og sociologi, så du kan vejlede og vise vejen for dem, som oplever at livets udfordringer skygger for mulighederne.

Om uddannelsen

Socialrådgiveruddannelsen tager 3½ år, og den giver dig både et teoretisk og et praktisk grundlag for at arbejde med mennesker, der har problemer, uanset deres alder. Uddannelsespraktikken ligger på 7. modul og varer 5 måneder.

Det siger de studerende

Zeineb Al-Jawahari

Jeg fik interesse til at læse socialrådgivning engang i 2018, hvor jeg hørte et oplæg omkring den hjælp, som mangles derude. Det fik mig til at reflektere over meningen med mit liv; og det er netop det at gøre godt for andre. Jeg tror på, at hjælp findes i mange former og størrelser, og at socialrådgiveruddannelsen er én af de nøgler, som kan føre til, at min drøm bliver opfyldt. 

Zeineb Al-Jawahari, socialrådgiverstuderende på Campus Roskilde.

Zeineb, studerende på uddannelsen

Mary Fardoras Dupont

Uddannelsen giver en bred faglig viden i fagene: Socialt arbejde, jura, samfundsvidenskab og psykologi - herunder også kommunikation og meget mere, hvilket jeg med glæde fortæller dig mere om.

Mary Fardoras Dupont, socialrådgiverstuderende på Campus Roskilde.

Mary, studerende på uddannelsen

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet socialrådgiver har du en lang række muligheder for job i både kommuner, region, stat og i det private. Du også mulighed for at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller en kandidatuddannelse.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.