Gå til hovedindhold

Sådan søger du

At sende en ansøgning kræver forberedelse, og det er dit ansvar at ansøgningen er som den skal være, og at alle relevante bilag er uploadet.

Det er derfor en god ide at starte i ordentlig tid, hvis du vil søge om optagelse på en eller flere uddannelser.

I  vejledningen på optagelse.dk, kan du få svar på alt omkring udfyldelse af ansøgningen, hvordan du uploader bilag m.m. Du har her også mulighed for at se videoer om hvordan det danske optagelsessystem fungerer og hvordan du udfylder din ansøgning.

Ansøgningsfrister

Kvote 1: 5. juli kl.12.00

Her søger du alene på baggrund af adgangskvotienten fra din adgangsgivende eksamen (bemærk at der kan være specifikke adgangskrav).

Kvote 2: 15. marts kl. 12.00

Husk, at al eventuel dokumentation for fx erhvervsuddannelse, højskole- og udlandsophold skal være modtaget inden denne dato.

Find de adgangskrav, du skal opfylde

Der kan være stor forskel på, hvilke adgangskrav der gælder for vores uddannelser. Afhængig af, hvilken uddannelse du søger, kan der være specifikke krav om niveau og karakter i bestemte fag. 

Søg via optagelse.dk

Du søger optagelse via www.optagelse.dk, hvor du bliver guidet gennem den elektroniske ansøgning.

Du skal bruge dit NemID for at ansøge. Hvis du ikke har et NemID, skal du bestille et på www.nemid.nu.

Dokumentation af bestået fagniveau

Du skal i din ansøgning dokumentere, at du opfylder de specifikke adgangskrav, som uddannelsen kræver, fx fag på bestemte niveauer (A, B, C). Har du haft faget på et højere niveau, end der kræves - men ikke bestået det - skal du dokumentere, at du har bestået faget på et lavere niveau. Det gør du ved at vedlægge en attest fra din uddannelsesinstitution, når du søger ind. 

Eksempel: Du søger ind på en uddannelse med adgangskravet Matematik B. Du har haft Matematik A, men har ikke bestået niveauet. Du kan anmode om en attest fra din uddannelsesinstitution, der bekræfter, at du har bestået Matematik B.