Gå til hovedindhold

Kursus AIMS - Test af børns motoriske udvikling 1-18 mdr.

Bliv opkvalificeret i AIMS metoden og den praktiske anvendelse af AIMS test til vurdering af grovmotorisk udvikling hos børn 1-18 mdr.

Baggrund

En vigtig del af sundhedsplejerskernes kerneopgaver er at vurdere barnets motoriske udvikling, at rådgive og vejlede om motorisk udvikling samt henvise børn med forsinket udvikling til udredning og behandling. En undersøgelse af praksis blandt sundhedsplejersker i 33 kommuner, lavet af Databasen Børns Sundhed viste blandt andet, at sundhedsplejerskerne generelt har stort fokus på motorik, men at ingen anvender standardiserede og validerede metoder.

På denne baggrund iværksatte Databasen Børns Sundhed og Statens Institut for Folkesundhed et udviklingsprojekt med det formål:

  • at identificere en standardiseret metode til sundhedsplejerskernes vurdering af spædbørns motoriske udvikling
  • at afprøve denne metodes anvendelighed

AIMS-testen blev identificeret som en valideret standardiseret metode og blev pilottestet i 5 kommuner, med positivt resultat.  

Dette kursus er udviklet og afprøvet som led i pilotprojekt i efteråret 2021 i et samarbejde mellem Professionshøjskolen Absalon, Databasen Børn og Sundhed samt Statens institut for folkesundhed.

AIMS-kurset er tilrettelagt som et to dages kursus, hvor der vil være undervisning i den nyeste motoriske teori samt AIMS-testen og praktisk afprøvning af testen, på børn fra en mødre gruppe.

Imellem de to kursus dage planlægges at den enkelte sundhedsplejerske afprøver AIMS-testen i egen praksis.

Den engelske udgave af AIMS test skemaet er oversat af projektgruppen og dele af grundbogen er ligeledes oversat til dansk af projektgruppen

 

Tilrettelæggelse: 2 dage á 6½ times undervisning fordelt med to uger i mellem de to kursusdage

Tablist controls

Skræddersyet forløb

Hvis I som kommune kan samle min. 22 sundhedsplejersker, kommer vi gerne ud til jer og afholder kurset på datoer der passer jer. I er også velkommen til at slå jer sammen med en nabokommune og sammen få et kursus afholdt hos jer. Skriv til os for at få et samlet tilbud, da dette afhænger af hvor mange deltagere I kan samle. Kommunerne står dermed selv for lokaler og forplejning. Kommunerne skal yderligere sikre at en mødregruppe er til rådighed til nogle timer af undervisningen, dette kan evt. arrangeres gennem nogle af de deltagende sundhedsplejersker.