Modulet/kurset udbydes desværre ikke i øjeblikket. 
 Kontakt
            eventuelt en af vores faglige konsulenter.
            Modulet er for dig, der skal arbejde med kvalitetsstyring, validering, risikovurdering og myndighedskrav
Modulet sætter dig i stand til at forstå eller indgå i vedligeholdelse/opbygning/evaluering af kvalitetssikringssystemer i den bioteknologiske industri, f.eks. i fødevare-, farmaceutisk og anden industri og bioteknologisk baseret produktion.
      
Dette valgmodul på 5 ECTS er en del af diplomuddannelsen i bioteknologi, procesteknologi og kemi. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Om modulet
- 
  
  
    Det får du ud af modulet
- Viden om opbygning og drift af kvalitetssikringssystemer
 - Forståelse af begreberne Akkreditering og Certificering
 - Reflektion over internationale og nationale akkrediterings- og certificeringsorganers rolle ved opbygning og drift af kvalitetssikringssystemer
 
Færdigheder og kompetencer:
- Du kan anvende kvalificering og validering som redskab i kvalitetssikring
 - Du kan vurdere krav i lovgivning, standarder, guidelines m.v. i forhold til betydning for produktion af farmaceutiske produkter beskrevet i konkrete cases
 - Du kan formidle problemstillinger indenfor kvalitetssikring herunder vælge og begrunde valgte løsningsmodeller
 - Du kan selvstændigt indgå fagligt og tværfagligt samarbejde i opbygning og vedligeholdelse af kvalitetsstyringssystemer
 - Identificere risikofaktorer og gennemføre risikoanalyse i forbindelse med produktion af farmaceutiske produkter og fødevarer, bl.a. ved anvendelse af HACCP, FMECA, fejltræsanalyse
 - Gøre rede for relevante GMP-procedurer i relation til konkrete cases inden for farmaceutisk produktion og fødevareproduktion
 
 - 
  
  
    Fagligt indhold
- Certificering og akkreditering herunder internationale og nationale certificerings- og akkrediteringsorganer
 - Relevant lovgivning i relation til bioteknologisk produktion af farmaceutiske produkter (GMP) og/eller fødevarer (HACCP)
 - Krav og anbefalinger for kvalitetssikring ved fremstilling af farmaceutiske produkter og/eller fødevarer (EU krav samt ICH guidelines)
 - Opbygning, implementering og vedligeholdelse af kvalitetsstyringssystemer, herunder ledelsens ansvar, organisatorisk opbygning, dokumentation og auditering af kvalitetssikringssystemer
 
 
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der er
- Operatør eller tekniker med behov for at identificere og forstå risikofaktorer og principper i kvalitetssystemer i deres daglige arbejde
 - Ingeniør og har beskæftiget dig med myndighedsforhold, lovgivning og krav i produktionen
 - Linjeleder, projekt- og teamleder, der har behov for et overblik over krav til kvalitetssikring
 - QA/QC kvalitetsmedarbejder og leder, som har brug for en grundlæggende indføring, hvad kvalitetssikring indebærer
 
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
 - 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
 
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet