Modulet/kurset udbydes desværre ikke i øjeblikket.
Kontakt
eventuelt en af vores faglige konsulenter.
Vil du gerne blive bedre til at undervise i de naturvidenskabelige emner i madkundskab? Mangler du ideer til, hvordan du kan undervise i teori i madkundskab uden lange kedelige powerpoint i klassen? Og kunne du tænke dig at få ideer til spændende eksperimenter?
Så er kurset her for dig.
I madkundskab er fagets naturvidenskabelige elementer en vigtig del af faget. Det gælder både på det obligatoriske niveau og i valgfaget, hvor eleverne til afgangsprøven også eksamineres i faget naturvidenskabelige dele. Derfor vil vi i løbet af kursets 5 undervisningsdage dykke ned i nogle af fagets naturvidenskabelige hovedemner, som det er vigtigt, at du som madkundskabslærer har viden om.
Det er også vigtigt at kunne undervise i fagets naturvidenskabelige emner, så eleverne finder undervisningsaktiviteterne relevante og motiverende.
Kurset består af praktiske øvelser i køkkenet kombineret med korte oplæg og didaktiske drøftelser om dagens emner med ideer til undervisningsøvelser og læremidler.
Til hver kursusgang er der læringsressourcer i form af anbefalet litteratur og videoer samt ideer til læremidler til egen undervisning.
-
- At give deltagerne indblik i madkundskabsfagets naturvidenskabelige dele og give viden om udvalgte naturvidenskabelige emner.
- At styrke deltagernes didaktiske kompetencer til at tilrettelægge varieret undervisning i fagets naturvidenskabelige dele som integrerer teori i den praktiske undervisning i køkkenet.
-
- Du får et overblik over fagets mål og krav til de naturvidenskabelige dele af madkundskabsfaget.
- Du får viden om udvalgte naturvidenskabelige elementer i madkundskab.
- Du prøver selv kræfter i den praktiske undervisning med eksperimenter og andre typer undervisningsaktiviteter som integrerer teori i praktisk køkkenundervisning.
- Du lærer forskellige didaktiske tilgange og metoder, som du kan bruge i din egen undervisning i madkundskab.
- Du får nye ideer med hjem til forløb og læremidler samt kollegialt samvær og erfaringsudveksling med andre lærere i madkundskab.
-
- Makronæringsstoffer - Ernæring og kroppens fysiologi samt sund mad til målgrupper
- Gastrofysik - Madlavningens fysik og kemi
- Sensorik, fødevarekendskab og fødevareteknologi - fødevareproduktion og madprojekt
- Mikroorganismers gavnlige og skadelige egenskaber
- Eksperimenter som didaktisk tilgang i madkundskab - at undervise i teori i praktisk undervisning