Gå til hovedindhold

Kursus Naturvidenskab i madkundskab

Vil du gerne blive bedre til at undervise i de naturvidenskabelige emner i madkundskab? Mangler du ideer til, hvordan du kan undervise i teori i madkundskab uden lange kedelige powerpoint i klassen? Og kunne du tænke dig at få ideer til spændende eksperimenter?
Så er kurset her for dig.

I madkundskab er fagets naturvidenskabelige elementer en vigtig del af faget. Det gælder både på det obligatoriske niveau og i valgfaget, hvor eleverne til afgangsprøven også eksamineres i faget naturvidenskabelige dele. Derfor vil vi i løbet af kursets 5 undervisningsdage dykke ned i nogle af fagets naturvidenskabelige hovedemner, som det er vigtigt, at du som madkundskabslærer har viden om.

Det er også vigtigt at kunne undervise i fagets naturvidenskabelige emner, så eleverne finder undervisningsaktiviteterne relevante og motiverende. 

Kurset består af praktiske øvelser i køkkenet kombineret med korte oplæg og didaktiske drøftelser om dagens emner med ideer til undervisningsøvelser og læremidler.

Til hver kursusgang er der læringsressourcer i form af anbefalet litteratur og videoer samt ideer til læremidler til egen undervisning.