Gå til hovedindhold

Valgmodul Rehabilitering i forhold til borgere med demens

Metoder i pleje og omsorg

Arbejder du med borgere med demens? Eller ønsker du at få indsigt i nyeste evidens og få redskaber til at kunne arbejde med rehabiliterende pleje og omsorg til mennesker med demens? Så læs mere her

Dette er modul 2 i uddannelsen til demensvejleder. Modulet kan tages uafhængigt som en del af en fuld diplomuddannelse, eller i sammenhæng med de andre 2 moduler på uddannelsen. 

Valgmodulet er på 5 ECTS er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.

Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her

 

Demenshandleplan 2016 skabte et øget fokus på begrebet rehabilitering som et begreb, der også bør indgå i pleje og omsorg for mennesker med demens. Især internationale studier har vist positive resultater ved at målrette dagligdagen, så den naturligt indeholder fysisk aktivitet, sociale aktiviteter, hjerne-fitness, natur og musik. 

Tiltagene er ikke en kur mod demenssygdommens udvikling, men det har vist sig, at en dagligdag med dette indhold, især i stadierne let til moderat demens, i en periode kan forbedre funktionsniveauet (ADL). Generelt for alle stadier i demenssygdom kan metoderne understøtte borgerens trivsel i hverdagen.

Du vil på dette modul blive klædt på til at kunne bidrage til rehabiliterende indsatser i forhold til demens. Samtidig vil du få indsigt i, hvordan du, som sundhedsprofessionel, kan skabe øget livskvalitet i borgerens hverdag.

Tablist controls