Modulet/kurset udbydes desværre ikke i øjeblikket.
Vil du udvikle dine kompetencer til at mestre en pædagogisk praksis, der fremmer deltagelse, læring og trivsel for børn, unge og voksne i relevante netværk, ved brug af relevante metoder, materialer eller hjælpemidler.
Trods kvalificerede pædagogiske og terapeutiske indsatser står mange anbragte børn og unge stadig uden for fællesskaber og uden tilknytning til uddannelse eller arbejde. De mistrives, føler sig utilstrækkelige, er mindre sociale, bevæger sig mindre og klarer sig dårligere i skolen end andre jævnaldrende. En natursocial indsats støtter dem i at udvikle kompetencer til hverdagen og overgangen til voksenlivet. Gennem samspil med naturen styrkes deres handle-, sociale-, bevægelses- og madkompetencer samt oplevelse af fællesskab.
Kurset afvikles på baggrund af et udviklingsprojekt og i samarbejde med Naturvejlederforeningen Danmark.
Målgruppe
Kurset er for pædagogisk personale på anbringelsessteder for børn og unge
Kurset er på 2 ECTS
-
Når du har gennemført kurset,
- kan du indhente information, beskrive, analysere og vurdere individuelle og kontekstuelle baggrunde for vanskeligheder i forhold til læring, kontakt og trivsel.
- kan du beskrive, planlægge og gennemføre individuelle og kontekstuelle almene og specialpædagogiske indsatser, der fremmer læring og trivsel på baggrund af naturpædagogisk tilgang og arbejde
- mestrer du en pædagogisk praksis, der fremmer deltagelse, læring og trivsel for børn, unge og voksne i relevante netværk, ved brug af relevante metoder, materialer eller hjælpemidler
- har du viden og forståelse for spisemiljøets og det sociale samværs betydning for måltidsoplevelsen
- har du viden om og kan reflektere over tilrettelæggelse af mad og måltidspolitikker med afsæt i et brugerperspektiv
-
- Natursociale indsatser
- Bushcraft
- Naturterapi og sansning
- Sensorik/madens æstetik
- Naturdidaktik
- Natursociale indsatser