Gå til hovedindhold
Sygeplejerskestuderende med mundbind.

Fokus på Vejledning og formidling i sundhedsvæsenet

I et sundhedsvæsen under konstant forandring, er der brug for sundhedsprofessionelle med stærke vejlednings- og formidlingskompetencer samt pædagogisk indsigt.

Pædagogik og formidling er centrale discipliner i sundhedsprofessionelles virke, hvad end det udøves i samarbejdet med patienter/borgere og pårørende eller i samarbejdet med studerende og kolleger.

Der er derfor brug for:

  • Kompetente vejledere med viden om, hvad der bedst understøtter refleksion og læring i det kliniske undervisningsforløb for studerende, således at vejledning opfattes konstruktivt og lærerigt for alle studerende, og at vejleder formår at differentierer vejledning ud fra den studerendes ressourcer.
  • Medarbejdere, der kan tilrettelægge og udføre målrettet vejledning, undervisning og introduktion af både nye og erfarne kolleger, eksempelvis ved implementering af nye procedurer/arbejdsgange eller ved onboarding af nye kollegaer.
  • Sundhedsprofessionelle, der via vejledning og undervisning af patienter/borgere og pårørende kan klæde disse på til at deltage aktivt i egen sundhed, pleje og behandling med henblik på eksempelvis forebyggelse og øget patientsikkerhed

Mangler du eller dine medarbejdere redskaber og viden, der kan styrke vejledning, undervisning og formidling i den daglige kliniske praksis, kan Absalon tilbyde forskellige muligheder for kompetenceudvikling inden for feltet.

Kurser og moduler der kan rekvireres og tilpasses den enkelte arbejdsplads

Har din organisation brug for at få skræddersyet kompetenceudvikling til et specifikt behov, kan Absalon sammensætte det kompetenceudviklingsforløb, som passer præcis til jer. 

Eksempler på skræddersyede forløb hvor vejledning og formidling er en del af indholdet: