
Kursus
Kursus
Drømmer du om en fremtid i en profession som lærer?
Absalons forberedelseskursus for indvandrere og flygtninge (FIF) giver dig de sproglige, kulturelle og faglige værktøjer, du har brug for, så du kan søge optagelse på en professionsbacheloruddannelse.
Har du lyst til at læse en professionsbacheloruddannelse til lærer, så er dette forberedelseskursus noget for dig.
På kurset supplerer du dine sproglige og studiemæssige forudsætninger, så du bagefter får mulighed for at søge optagelse på en af vores uddannelser på lige vilkår med andre.
Kursisterne på kurset kommer fra mange forskellige lande. På holdet arbejder vi i fællesskab med dansk sprog, studiekompetencer og viden om det danske samfund og kultur.
📆 Kursets varighed: 10 måneder (heltidsuddannelse)
🚀 Studiestart: September 2025
> Ansøg her (senest den 15. juni)
📍 Sted: Professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde
Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde
Der er mødepligt og krav om aktiv deltagelse på hele kursusforløbet.
Adgang til forberedelseskurset kræver, at du kan forstå, tale og læse dansk på et niveau, så du kan følge kurset.
Det betyder at du skal:
Ansøgningen skal sendes via nemStudie.dk.
Ansøgningsperiode: 1. april – 15. juni 2025. - Ansøg her
Har du misset fristen? Kontakt os for at høre, om der stadig er ledige pladser.
Optagelsesproces:
Du skal huske at vedhæfte følgende dokumentation:
Studiestart: September 2025
Uddannelsen er SU-berettiget
Du skal som udgangspunkt være dansk statsborger og fyldt 18 år for at kunne få SU. Er du udenlandsk statsborger, har du dog mulighed for at søge om at blive ligestillet med danske statsborgere og få SU. Læs mere her
Hvornår kan jeg søge?
Du kan søge SU op til tre måneder før, du ønsker SU, hvis du er optaget på en uddannelse (eller har en forhåndsgodkendelse om, at du er optaget).
Du søger om SU elektronisk på minsu.dk med dit NemID. Læs mere her
Nej, ikke direkte. FIF er et forberedende kursus, og du er dermed ikke automatisk sikret en plads på en professionsbacheloruddannelse. Du skal ansøge om optagelse via Kvote 2 inden d. 15. marts kl. 12.00 og vurderes gennem optagelse på andet grundlag, hvori forberedelseskurset indgår. Det er op til den enkelte uddannelsesinstitution at vurdere hvordan forberedelseskurset kan indgå i forbindelse med ansøgning om optagelse.
Du skal have en udenlandsk gymnasial uddannelse, som er sammenlignelig med en dansk gymnasieuddannelse. Derudover skal du have bestået Danskprøve 3 eller have tilsvarende danskkompetencer fx fra VUC samt deltage i en optagelsesprøve.
Ansøgere uden en prøve i dansk kan få en individuel vurdering af deres muligheder for at kunne følge kurset.
Optagelsesprøven består af en skriftlig test, hvor du skal læse, referere og kommentere en tekst, samt en mundtlig samtale om din motivation for at tage kurset og dine uddannelsesønsker.
Prøven foregår på Absalon, Campus Roskilde og varer i alt 1½ time.
Om det opnåede sproglige niveau gennem FIF: Niveauet svarer til niveauet i studieprøven med et professionsrelevant fokus.
Du kan søge i perioden 1. april – 15. juni. Du skal søge via nemStudie
Du skal medsende en kopi af bevis for din udenlandske gymnasiale eksamen, bevis for dine danskkundskaber, samt din opholdstilladelse (for- og bagside af opholdskort). Hvis du mangler at medsende noget, vil vi kontakte dig
Så søg gerne ind alligevel – vi har mulighed for at foretage en helhedsvurdering i forbindelse med optagelsesprøven.
Nej, du behøver ikke nødvendigvis at medsende en vurdering fra Styrelsen. Har du fået foretaget en er du selvfølgelig velkommen til at medsende denne.
Hvis ikke du har dine officielle uddannelsespapirer, kan du kontakte Uddannelses- og Forskningsstyrelsen for en vejledende udtalelse. Du kan se mere information her.
Kurset er gratis for udlændinge med permanent opholdstilladelse eller udsigt til at få det. Du skal dog regne med udgifter til diverse materialer. Det er samtidig en forudsætning, at du har en computer, samt mulighed for internetadgang.
Uddannelsen SU-berettiget og du kan søge om SU, såfremt du opfylder kravene. Du kan læse mere om SU på www.su.dk. Har du spørgsmål til SU, er du velkommen til at kontakte vores SU-kontor. Du finder deres kontaktinformation her.
Det er ikke muligt at søge om SPS, da det er et forberedende kursus.