
Forskningsmiljø
Rehabilitering og bevægelse
Aktive fællesskaber og fokus på den enkeltes behov styrker effekten af rehabiliterende indsatser. Vi skaber ny viden med dette udgangspunkt.
Forskningsmiljø
Aktive fællesskaber og fokus på den enkeltes behov styrker effekten af rehabiliterende indsatser. Vi skaber ny viden med dette udgangspunkt.
Forskningsmiljøets ambition er at styrke vidensfeltet rehabilitering og fysioterapeutiske indsatser. Fokus er på rehabilitering og bevægelse for den enkelte borger, såvel individuelt som styrket gennem aktive fællesskaber samt ligeledes på at udvikle og kritisk udfordre den fysioterapeutiske indsats i denne sammenhæng.
at udvikle projekter, der gennem anvendt forskning retter sig mod såvel målgrupper, indsatsformer og strukturelle forhold for professionens praksis samt mod de sundhedspolitiske tiltag, der rammesætter rehabilitering og borgerinddragelse.
Formålet er at skabe viden, der udvikler borgernære indsatser, der understøtter borgere i et aktivt hverdags- og arbejdsliv, gennem udvikling af indsatser inden for akut og sikker diagnosticering, behandling og rehabilitering. I samarbejde med borgeren udvikles indsatser, der fremmer borgerens livskvalitet før, under og efter sygdom eller tilskadekomst.
Forskningsprojekter i vores miljø dækker en bred vifte af emner relateret til rehabilitering og bevægelse
Forskningsmiljøet samarbejder med aktører fra universiteter, regioner, kommuner, almen praksis og den private sektor om at udvikle ny, anvendelig og relevant viden, der kan bidrage til at styrke fysioterapi og sundhedsarbejdet for borgere og pårørende samt udvikle sundhedsprofessionelle kompetencer.
Dette forskningsprojekt undersøger, hvad patienter med rygsmerter og gigtlidelser får ud af at søge behandling på klinikker for fysioterapi i Danmark. Netop disse patienter udgør en betydelig del af klinikkernes patienter, men den samlede kvalitet på området er ikke tidligere belyst. EPOK undersøger derfor med spørgeskemaer både den selvrapporterede effekt af behandlingen og den patientoplevede kvalitet. Patienterne modtager efter samtykke et digitalt spørgeskema ved starten behandlingsforløbets start, ved afslutningen og tre måneder efter afslutning.
Projektlead
Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
Marianne Lindahl
Projektperiode
1. april 2021 – 31. december 2022
Samarbejdspartnere
Klinikker for fysioterapi i alle fem regioner
Bevillingsbeløb
150.000 kr.
Bevillingsgiver
Danske Fysioterapeuters Fysioterapipraksisfond
Mere om projektet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
Projektet ”Fællesskab med nydanskere – et skridt på vejen til beskæftigelse” er et forskningsbaseret udviklingsprojekt, der har til formål at kortlægge og understøtte nydanske familiers sundhed, trivsel og beskæftigelsesmuligheder i Næstved Kommune. Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Professionshøjskolen Absalon, Næstved Kommune, Lærdansk Næstved og frivilligforeningen Sam-X (Dansk Flygtningehjælp) med finansiel støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
Projektlead
Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
Nina Odgaard Nielsen
Projektperiode
1. september 2018 - 31. august 2022
Samarbejdspartnere
Næstved Kommune
Lærdansk (nu Sprogcenter Næstved)
Sam-X
Den A.P. Møllerske Støttefond
Bevillingsbeløb
4.815.000,00 kr.
Bevillingsgivere
Den A.P. Møllerske Støttefond
Mere om projektet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden og her
The effect of Low-Load Resistance Training with Blood Flow Restriction for treatment of Chronic Patellar Tendinopathy - A randomized clinical trial
Ph.d.-studerende
Mikkel Holm Hjortshøj Jensen
Universitet
Københavns Universitet, Institut for klinisk medicin
Samarbejdspartnere
Købehavns Universitet, Bispebjerg Hospital, afdelingen for Fysio- og Ergoterapi og Absalon, Fysioterapeutuddannelsen
Bevillingsgiver
Bispebjerg Hospital og Professionshøjskolen Absalon