Gå til hovedindhold

11,5 mio kroner skal sikre flere ingeniørstuderende til Absalon

Absalon får del i en ny pulje, som skal få flere unge til at vælge diplomingeniøruddannelserne. Puljen er på samlet 124 millioner kroner, og Absalon får 11,5 millioner kroner.

Biotekingeniør

Der er et stort ønske om at få flere til at vælge uddannelsen til blandt andet diplomingeniør, for at understøtte den grønne udvikling, som er en del af den nye SVM regerings hensigt. Derfor har Erhvervsstyrelsen afsat 124 millioner kroner til projekter, der kan fremme de unges lyst til netop disse uddannelser.

I Kalundborg uddannes der diplomingeniører i både bioteknologi og maskinteknologi. Absalon har derfor fået 11,5 millioner kroner til at øge indsatsen til at få flere til at vælge Absalons uddannelser i Kalundborg:

"Jeg er glad for at vi Erhvervsfremmebestyrelsen har godkendt/accepteret projektet Bio2Me. Jeg  ser frem til i samarbejde med partnerne at afprøve nye aktiviteter, som kan motivere og kvalificere ufaglærte som faglærte til at tage en diplomuddannelse. En uddannelse som er efterspurgt i forhold til at sikre den grønne omstilling i industrien", siger Conni Simonsen, Centerchef for Engineering and Science i Absalon.

I alt ni projekter støttes landet over.

Læs mere om dem hos Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen