Gå til hovedindhold

Engageret i borgerne

Kun to dage efter hun blev færdig som socialrådgiver, fik Beth Beyer sit drømmejob. Nu arbejder hun med at skabe bedre forløb for udsatte borgere, hvor det enkelte menneske er i centrum.

Som socialrådgiver er det vigtigt, at man kan reflektere og har fokus på løsninger – og helt tiden husker på, at det handler om borgerne.

Det var derfor, at Beth Beyer søgte ind på uddannelsen.

”Jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle være socialrådgiver, for det var der, jeg kunne gøre en forskel for en udsat målgruppe, og her jeg kunne bruge de kompetencer, jeg havde i forvejen. Det er den bedste beslutning, jeg har taget i mit liv, det er jeg ikke i tvivl om,” fortæller Beth Beyer.

Hun er er ansat som socialrådgiver på et udviklingsprojekt i Høje- Taastrup Kommune, hvor hun arbejder med tættere og hyppigere opfølgning på borgernes sager.

”Jeg fik jobbet to dage efter, jeg var færdiguddannet, og man kan godt kalde det et drømmejob, for det var netop den her forskel, jeg drømte om at gøre.”

Relationer og tillid

Oprindeligt er Beth Beyer uddannet social- og sundhedsassistent, og her har hun blandt andet arbejdet med socialt udsatte og multihandicappede børn og voksne på døgninstitutioner og på en specialskole.

”Efter at have arbejdet som det i 12 år, ville jeg gerne noget mere, og jeg havde brug for at kunne gøre en forskel for de borgere, som jeg oplevede nogle gange ikke blev hørt. Det er også derfor, at sådan noget som borgerinddragelse virkelig vigtigt for mit arbejde i dag,” fortæller hun.

Hun kom ind på uddannelsen til socialrådgiver på Absalon i Slagelse, ikke langt fra, hvor hun selv bor.

”Da jeg begyndte på studiet, kunne jeg bruge min baggrund på rigtig mange måder. Det var for eksempel arbejdet med at danne relationer og skabe tillid, som jeg har arbejdet med hele mit arbejdsliv, så brugerne føler, de bliver hørt og mødt, hvor de er,” forklarer Beth Beyer.

Job efter to dage

Hun tog sin praktik på Autisme Center Vestsjælland, for umiddelbart havde hun ingen planer om at arbejde som socialrådgiver i en kommune. Det ændrede sig dog undervejs i uddannelsen.

”Som jeg kom længere i studiet, blev jeg mere og mere interesseret i den slags arbejde, hvor især jura fylder en del. Det betød også, at jeg kiggede mere i den retning efter jobs, og allerede to dage efter jeg blev færdiguddannet, havde jeg et arbejde, som jeg næsten kun turde drømme om,” fortæller Beth Beyer, om sin stilling som socialrådgiver på udviklingsprojektet i Høje- Taastrup Kommune.

”Stillingen giver mig mulighed for at engagere mig og fordybe mig i borgerne. Jeg kan gøre den forskel, som jeg brænder for. Det taler meget ind i den, jeg er, og den jeg ønsker at være som socialrådgiver. Det har været en meget positiv oplevelse, og jeg er blevet taget godt imod af både borgerne og kollegaerne,” siger hun og fortsætter:

”Det er super fedt at få den her mulighed som nyuddannet.”