Gå til hovedindhold

At gøre en konkret forskel

Som socialrådgiver arbejder Katrine Pedersen med børnesager i Slagelse Kommune. Her mærker hun hver dag, hvordan hun gør en forskel i sit nærmiljø.

Det var drømmen om at gøre en helt konkret forskel for børn, der har brug for hjælp, der fik Katrine Pedersen til at søge ind på studiet til socialrådgiver på Absalon i Slagelse.

Efter nogle år, hvor hun arbejdede som lærervikar og pædagogmedhjælper, var hun nået til et sted, hvor hun var klar til næste skridt.

”I mine jobs oplevede jeg børn, der havde brug for noget ekstra støtte, og nogle forældre som ikke kunne give dem det. Det ville jeg gerne være med til at gøre noget ved,” fortæller Katrine Pedersen, der er 24 år.

Hun bor selv på Midtsjælland, og derfor var der ikke så meget tvivl om, at det var i Slagelse, hun skulle søge ind på uddannelsen til socialrådgiver.

Det var rart, at jeg kunne studere tæt på, hvor jeg bor, og så tiltalte det mig også rigtig meget, at man kommer hinanden meget ved på uddannelsen, og at man kender navnene på mange af de andre studerende, og underviserne, man møder på gangene"

Glad for jura

Da studiet begyndte, var det især et fag som jura, som Katrine Pedersen fandt spændende.

”Vi havde nogle rigtig dygtige undervisere, og så er det bare super interessant med jura, for det er vigtigt at kende lovgivningen godt, når man skal arbejde som socialrådgiver, for den er med til at bakke vores arbejde og beslutninger op,” fortæller Katrine Pedersen og fortsætter:

”Og så var det et kæmpe plus, at vi som socialrådgiverstuderende ofte arbejdede tæt samme med de pædagogstuderende. Sammen med dem drøftede vi tit forskellige problematikker, blandt andet inden for børne- og ungeområdet. Der fik vi mange interessante perspektiver på vores arbejde som kommende socialrådgivere.”

Ud i virkeligheden

Da Katrine Pedersen skulle i praktik, valgte hun Kalundborg Kommune, hvor hun arbejdede med børn og unge i forebyggelses- og undersøgelsesteamet, hvor målgruppen var fra 0 til 8 år.

”Det handlede blandt andet om hele opstarten af børnesager og børnefaglige undersøgelser, og det var virkelig fedt at komme ud i praksis, men også en lille smule skræmmende, fordi det hele lige pludselig bliver meget konkret og handler om rigtige mennesker,” fortæller Katrine Pedersen.

”Men jeg havde en rigtig god vejleder, og Absalon bakkede os rigtig godt op i forhold til, hvad vores rettigheder var, og hvordan vi skulle passe på os selv. Og så gik kommunen meget op i at lære os op og være med til at forme os som nye socialrådgivere. De brugte god tid på det, selvom de var pressede. Så det var en spændende og god oplevelse,” siger Katrine Pedersen.  

Masser af jobs

Katrine Pedersen blev færdiguddannet som socialrådgiver i juni 2021, og der var med det samme rift om hende.

”Der var masser af jobopslag, lige da jeg blev færdig, og imens jeg skrev bachelor, var jeg til tre forskellige jobsamtaler, og jeg fik tilbudt to af dem. Så jeg havde allerede et job, da jeg skulle op og forsvare min bachelor.”

Hun valgte at sige ja til et job i Slagelse Kommune, hvor hun i dag arbejder i Center for Børn og Unge, Team Børneliv.

”Jeg arbejder med de børn, der er fra 0 til 8 år, hvor jeg blandt andet hjælper familier med praktisk støtte, eller til at de skal have familiebehandling, eller der er børn, der skal anbringes,” forklarer Katrine Pedersen.

”Det jeg laver i dag er meget lig det, jeg drømte om, da jeg startede på uddannelsen. Jeg føler, at jeg gør en forskel i det nærmiljø, jeg er i, sammen med mine gode kollegaer, og det kan jeg godt lide.”