Gå til hovedindhold

Jakob er en af de første i praktik: ”Skolen har lært mig at arbejde selvstændigt”

Det første hold diplomingeniører i maskinteknologi fra Kalundborg er nu landet i deres praktik. Jakob Børsting Møller er en af dem. Han er lige nu i praktik hos ASA-LIFT, som laver specialfremstillede maskiner til grøntsagshøstning.

Portræt af Jakob i hans praktik hos ASA Lift

Hør om uddannelsen ved Åbent Hus og Grill den 8. juni i Kalundborg

”Jeg er meget optaget af at lære nyt. Jeg valgte ASA-LIFT som praktikplads, fordi jeg gerne vil lære om hydraulik. Jeg vidste ikke noget om det i forvejen, men på skolen har vi lært at arbejde selvstændigt. Her har jeg lært om metode og struktur – og den viden har jeg brugt i min praktik, når jeg har stået overfor en ny opgave”.

Sådan fortæller Jakob Møller Børsting, mens han viser rundt blandt store maskiner på sin praktikplads i Sorø. Jakob er en af de ti, der startede på det første hold i 2020 – og har siden februar været i praktik i Sorø. Men hver dag kører han tilbage til Kalundborg, når arbejdsdagen slutter. Her bor han på det samme kollegium, som han også bor på når han studerer.

”Der er et meget nært studiemiljø i Kalundborg. Vi holder øje med hinanden. Hvis man ikke kommer til undervisningen, så skriver vi til hinanden. Vi tager ansvar for hinanden, og det betyder meget for sammenholdet. Ingen sidder alene i et hjørne eller er for sig selv.”
Jakob Børsting Møller
Diplomingeniørstuderende i maskinteknologi, 6. semester

”Jeg kan altid komme i kontakt med en underviser. Jeg skriver også med dem, mens jeg er i praktik. Som eksempel brugte en af mine undervisere efterårsferien på skolen, for at hjælpe nogle af de studerende, som havde det svært i undervisningen. Han havde ellers fri,” fortæller Jakob. 

Gode muligheder for et studiejob

Selvom det er nyt for Jakob at lære om hydraulik og at være i praktik, så er det ikke nyt at arbejde som maskiningeniør. For på uddannelsen i Kalundborg er der kun undervisning fire dage om ugen - så der er plads til et studiejob.

”Det opfordrer Absalon os til at tage, så det gjorde jeg. Jeg ser stadig min vejleder fra mit tidligere studiejob. Vi er blevet venner. Skolen har gjort det muligt at have en relation til kollegaerne på studiejobbet, fordi man har en hel dag fri, som vi kan bruge på arbejdet. Hvis vi var i skole fem dage om ugen, så ville vi jo møde ind på jobbet sent om eftermiddagen, hvor alle andre ellers ville være gået hjem.”

Jakob er i praktik på sit sjette semester. Han er derfor snart færdiguddannet, men er endnu ikke helt afklaret omkring, hvad der så skal ske. Men mulighederne er mange.

Jeg blev tilbudt arbejde her i sidste uge. Men jeg er også blevet tilbudt job andre steder,” fortæller han. Det er dog vigtigt for ham, at han kan komme til udlandet med sit arbejde.
Jakob Børsting Møller
Diplomingeniørstuderende i maskinteknologi, 6. semester

Jeg har haft et fag, der hedder ’rør og pumper’. Jeg har overvejet at tage fat i Røde Kors for at høre, om jeg ikke kunne komme til Afrika og lave projekter der.

Fakta om uddannelsen

Diplomingeniøruddannelsen i maskinteknologi er et fuldtidsstudie på 3½ år inklusiv et semester/5 måneder i praktik i en virksomhed. 

Uddannelsen er opbygget med en løbende vekselvirkning af teoretiske fag og projekter, så du hele tiden får prøvet teorien af, laver prototyper mv.

Ansøgningsfrist via kvote 2: 15. marts kl. 12.00

Ansøgningsfrist via kvote 1: 5. juli kl. 12.00

Læs mere om optagelse og adgangskrav