Gå til hovedindhold

Pia tog springet fra ledende lægesekretær til diplomingeniør

Til januar er Pia Hilliger færdiguddannet som diplomingeniør i bioteknologi, som en af de første fra den nyetablerede uddannelse i Kalundborg. Men det lå nu ellers ikke lige i kortene, at hun skulle tage netop den uddannelse.

”Jeg mærkede på egen krop en ingeniørs virkelighed, fx når et forsøg ikke virkede, så fyldte det i hoved hele weekenden, men mandag morgen havde jeg et nyt take på en løsning, der så skulle testes,” siger Pia Hilliger, tidligere studerende på uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi.

”Som leder for et hold lægesekretærer var der mange gode udfordringer, og jeg var rigtig glad for mit job. Men en morgen spurgte min kæreste mig, hvorfor jeg altid sad med hovedet i den ene eller anden videnskabelig artikel og om det faktisk ikke var mere det, jeg reelt brændte for? Med et slog det mig, at han havde ret. Der gemte sig faktisk en lille skabs-nørd indeni og jeg kunne herefter ikke slippe tanken om, hvor spændende det ville være, hvis det kunne blive mit rigtige job i fremtiden”, siger Pia. 

Men det var selvfølgelig en anelse skræmmende pludselig at sige sit faste job og så tilbage på SU:

”Mod skulle der til, fordi at tage springet fra en god og sikker indkomst, for så at skulle tilbage på SU, virkede vildt, men det er heldigvis gået meget lettere end forventet”, siger Pia.

Praktik med fermenterede proteiner 

Skridtet blev taget, og Pia Hilliger gik i gang med uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi:

”Jeg har bestemt ikke fortrudt min beslutning. Uddannelsen klædte mig virkelig godt på til at komme ud i denne nye verden. Så da jeg startede i praktik hos Unibio, var det en virkelig god oplevelse”, siger Pia.

Hverdagen går med at fermentere proteiner og meget mere, forklarer Pia:

”Jeg fik muligheden for at være med på to helt nye projekter, hvor jeg bla. skulle upscale et forsøg lavet på laboratorie niveau op til real life produktion. Holdetider og andet måtte beregnes, og tilpasses til de store tanke og anlæg. Et lidt anderledes setup blev bygget, men det overholdte principperne i forsøget og vi nåede flot i mål. Mærkede i øvrigt på egen krop en ingeniørs virkelighed, fx når et forsøg ikke virkede, så fyldte det i hoved hele weekenden, men mandag morgen havde jeg et nyt take på en løsning, der så skulle testes. Næste projekt var at implementere et spritnyt ultrafiltreringsanlæg til produktionen, og teste hvilke membraner, der kunne være optimale i samspil med ovenstående forsøg.

Fremtiden bliver spændende 

Når Pia Hilliger til januar er færdiguddannet skal hun tilbage på arbejdsmarkedet, nu som diplomingeniør:

”Jeg glæder mig nu og ser frem til at være færdig. Det har været en spændende rejse, og det bliver fremtiden også. Jeg er endnu ikke fast besluttet på retningen, men ville elske at lande et job med innovative og komplekse projekter, også gerne indenfor bæredygtighed.”