Gå til hovedindhold

Praktikportalen

Praktikportalen er en platform, som samtlige professionshøjskoler i Danmark og tilhørende praktiksteder skal anvende i forbindelse med praktikforløb.

Formålet med portalen er at effektivisere og modernisere håndteringen af studerendes praktikforløb samt øge automatiseringen og selvbetjeningen for både studerende og praktiksteder.

Praktikportalen anvendes til følgende forhold:

  • Information om, hvilken studerende praktikstedet modtager i kommende praktik, samt brev fra studieadministrationen Absalon med information om den kommende praktikperiode
  • Information om undervisningsplan for studiedage, tidsplan for statusmøde og for afsluttende prøve.
  • Løbende information og dialog mellem praktiksted og professionshøjskolen Absalon.
  • Ansatte på uddannelsen, studerende samt ansatte på det enkelte praktiksted har adgang til Praktikportalen. Det kræver ”log ind” at benytte portalen.

Når uddannelsen har registreret dig som kommende praktikvejleder, modtager du automatisk adgangskode pr. mail.

Praktikportalen håndterer studerende på tværs af alle uddannelser, der hører ind under De Danske Professionshøjskoler. Det betyder, at der er praktiksteder, der selv opretter pladser direkte i Praktikportalen og praktiksteder, hvor det er den studerende eller UC-personale, der har ansvaret for at oprette praktikpladser. Hvilken kategori man som praktiksted hører ind under afhænger af den uddannelse, som praktikstedet er tilknyttet.