Gå til hovedindhold

Økonomi og SU

Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.

Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån. 

Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen. 

Hvornår kan jeg søge?

Du kan først søge SU til dit studie fra begyndelsen af august/januar.

Du søger om SU elektronisk på minsu.dk med dit NemID.

Såvel SU-stipendier som SU-lån bliver udbetalt forud i månedlige rater den sidste bankdag i måneden. SU-støtteåret følger kalenderåret. 

Du har mulighed for at få særlig støtte i forskellige situationer, mens du er under uddannelse. Du kan for eksempel få særlig støtte, hvis du er forælder, eller hvis du har en varig psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse. Se mere på su.dk.

SU-vejledere

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål på su.dk, kan du sende en mail til SU-vejlederen på dit uddannelsessted. Husk at bruge din studiemail, hvis du er studerende på Absalon. Ansøgninger og bilag kan afleveres i Frontdesk på dit uddannelsessted, eller du kan sende dem til SU-kontoret på dit uddannelsessted.

Skat og SU

SKAT har gjort det nemmere for dig at få styr på din skat, når du starter på SU, får job, søger legater og meget mere. Bliv klogere på skatten på skat.dk/unge.

Transportrabat

Har du brug for offentlig transport frem og tilbage til dit uddannelsessted og er du godkendt til SU, kan du søge om et ungdomskort til den kollektive trafik.

Med kortet får du:

  • Et periodekort hvor du frit kan rejse mellem hjem og skole.
  • Et periodekort til fri kørsel i den kollektive trafik inden for det takstområde du bor i- alle ugens dage.
  • Et rabatkort til kørsel med kollektiv trafik til børnetakst i de øvrige takstområder af Danmark.
  • 25-50 pct. rabat på togrejser, der krydser takstområder.

Bestil ungdomskortet her