Fremtid og karriere
Vejledende løn
Vidste du, at den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører i 2023 iflg. IDA er: 41.900,-
Som diplomingeniør i bioteknologi får du en bred vifte af karrieremuligheder både i Danmark og i resten af verden.
Du får kompetencer inden for udvikling og produktion, hvor bioteknologiske processer indgår. Industriområderne omfatter bl.a. medicin, fødevarer, miljø og energi.
Du kan få job som drifts- og produktionsingeniør, som arbejder med proceskontrol på grundlag af kemiske, fysiske og biologiske analyser. Styring, regulering og optimering af produktionsanlæg kan også blive et af dine ansvarsområder.
Du har desuden mulighed for at arbejde som proces-, forsøgs- og udviklingsingeniør og arbejde med udvikling af nye anlæg inden for biologisk produktion og spildevandsprocesser.
Studiejob i Biotekbyen
En god indgang til den fremtidige karriere er et studiejob i biotekindustrien. Virksomhederne i Kalundborg tilbyder løbende relevante studiejob, og mange af vores ingeniørstuderende får denne vej skabt et netværk og gode kontakter til fremtidige samarbejder, bachelorprojekter eller job efter endt uddannelse.
Læs fx om Mario og Mikkels vej til job efter endt uddannelse.
Muligheder for videre- og efteruddannelse
-
Som diplomingeniør kan du læse videre ved at tage en kandidatuddannelse til civilingeniør på DTU, Roskilde Universitet, SDU, Aalborg Universitet eller Århus Universitet. Til nogle studier kan du blive optaget direkte, mens der til optag på andre kræves en bestået suppleringsuddannelse eller lignende.
-
Efter 2 års erhvervserfaring kan du videreuddanne dig med en diplomuddannelse inden for fagområdet engineering and science.
Læs mere om Absalons diplomuddannelser mv.
En diplomuddannelse er modulopdelt og tager i alt et år.
-
De fleste universiteter optager professionsbachelorer til videreuddannelse på masterniveau. Masteruddannelserne er - ligesom diplomuddannelserne - praksisorienteret og kan tages inden for et meget bredt felt. I lighed med diplomuddannelserne er masteruddannelserne modulopdelte og har et omfang på 60 ECTS-point, svarende til 1 års fuldtidsstudie. Ofte er masteruddannelsen tilrettelagt således, at den gennemføres i løbet af ca. 2 år.