Gå til hovedindhold

Studieliv på Campus Roskilde

Dit studieliv på Campus Roskilde skabes af det miljø, som du selv vælger aktivt at deltage i igennem studietiden. Det kan være både fagligt og socialt. Det vigtigste er, at du selv engagerer dig, for så får du også allermest med dig både under og efter studiet. 

Mange af dine medstuderende er nye i byen, når I starter, og det giver derfor den bedste start for alle, hvis du deltager i forskellige events på campus, så du kan møde andre studerende både fra dit eget og fra andre uddannelser. 

På campus vil du kunne møde aktiviteter, der går på tværs af uddannelserne, og aktiviteter på den enkelte uddannelse - det vi kalder monofaglige aktiviteter. 

Fester og fredagsbaren Borgen

Borgen Fredagsbar er et af de mange udvalg på Campus, som er drevet af frivillige studerende. I Borgen kan du møde studerende på tværs af årgange og uddannelser, med hygge, gode grin, spil, konkurrencer og et lækkert udvalg af forskellige drikkevarer - både med og uden alkohol.

Der vil som udgangspunkt altid være åbent i baren (når campus har åbent) hver fredag fra kl. 14.00.

Tutorer og studentervejledere

På Campus Roskilde vil du lige fra studiestart og året igennem møde vores tutorer/studentervejledere, som er ansat på Campus Roskilde af de enkelte uddannelser. Det er studerende på tværs af uddannelserne, som hver uge har et antal timer til rådighed som supplement til vores studievejledning. Tutorerne kan blandt andet være en god hjælp i forbindelse med etablering af studiegrupper, eksamensforløb, studiemæssige spørgsmål af forskellig karakter og meget mere. Studentervejlederne har tavshedspligt i forhold til personlige henvendelser.

Studentervejlederne deltager også i afvikling af informationsmøder og åbent hus-arrangementer, ligesom det også kan være studentervejlederne, der tager imod besøgende fra gymnasier.

Studenterrådet

På hvert af Absalons campusser finder du et lokalt studenterråd, som både er med til at arrangere fede events og sørge for bedre faciliteter, men som også er de studerendes stemme til campusledelsen og videre til det centrale studenterråd på Absalon. Alle studerende kan stille op til studenterrådet, såvel lokalt som på tværs af Absalons 7 campusser. 

Læs mere om studenterrådet.

Kortspil

Studenterlounge

På Campus Roskilde har de studerende en studenterlounge med brætspil og hyggekroge, som kan bruges både til gruppearbejde og til sociale events. Læg vejen forbi, hæng ud en eftermiddag og fald i snak med andre studerende.