Afgangsprojektet afslutter naturfagsvejlederuddannelsen.
Med afgangsprojektet viser du, hvordan du kan varetage koordinerende, rådgivende, styrende og udviklende funktioner i forbindelse med skolens undervisning i alle naturfag.
Gennem projektet opnår du kvalifikationer til at samarbejde med kolleger og ledelse om planlægning, gennemførsel og evaluering af naturfaglig undervisning. Samtidigt vil der være fokus på, hvordan du tilrettelægger læringsaktiviteter og pædagogisk udvikling, så kollegernes undervisningskompetence udvikles til gavn for eleverne, deres læringsudbytte og almene dannelse.
Dette obligatoriske modul på 15 ECTS er det afsluttende modul på den Den pædagogiske diplomuddannelse med retning Naturfagsvejleder
Projektforløbet indledes med en fælles undervisningsgang for alle afgangsstuderende på Den pædagogiske diplomuddannelse med videnskabsteori og metodologi samt introduktion til selve projektskrivningen.
Det er vigtigt at du ved tilmeldingen oplyser følgende:
- Retning på diplomuddannelse
- Evt. ønske til vejleder
Derudover skal du vedhæfte kopi af tidligere modulbeviser, hvis modulet/modulerne er gennemført ved en anden Professionshøjskole.
Afgangsprojektet dokumenterer mål for læringsudbytte
Afgangsprojektet er det afsluttende projekt, hvor en begrundet central afgrænsning af uddannelsesretningens læringsudbytte, dokumenteres ved en afsluttende prøve.
Med udgangspunkt i det godkendte emne inden for uddannelsesretningens mål for læringsudbytte skal den studerende opfylde målene for læringsudbytte
-
- Har viden om hvordan lærere og lærerteams kan medvirke til at udvikle skolens naturfaglige kultur.
- Har viden om lærerprofessionelle vidensbaser og emnespecifik professionel viden.
- Har viden om vejlednings- og samarbejdsformer til brug i samarbejdet med ledelse, kollegateams og individuelle kolleger.
- Har indsigt i didaktiske begrundelser for undervisningsplaner, undervisningspraksis og evalueringsformer.
-
- Kan anvende forskningsviden i samarbejdet med kolleger og ledelse med henblik på udvikling af skolens naturfaglige kultur.
- Kan tage initiativ til begrundede udviklingstiltag ud fra forskningsviden og emnespecifik professionel viden.
- Kan anvende observationer og andre dokumentationer af undervisning til at udvikle naturfagsundervisning og relatere det til naturfagsdidaktisk forsknings- og udviklingsarbejde.
-
- Kan initiere og vedligeholde skolebaserede naturfaglige udviklingsprojekter sammen med ledelse og kolleger med henblik på at udvikle skolens naturfaglige kultur.
- Kan påtage sig ansvar for og være initiativtager til at skabe naturfaglige fælles aktiviteter og udvikling af skolens naturfaglige undervisning samt elevernes naturfaglige kompetencer.
- Kan anvende forskellige vejlednings- og samarbejdsformer i arbejdet med kollegiale teams.