Øg dit kendskab til fødevarekvalitet og bliv klædt på til at samarbejde om udviklingstiltag og optimering i din egen praksis.
Modulet sætter fokus på fødevarebranchens og øvrige aktørers arbejde med fødevarekvalitet. Det sker ved at belyse kompleksiteten i kvalitetsbegrebet, identificere faktorer, der har indflydelse på fødevarekvalitet, samt hvordan forskellige aktører i fødevarekæden kan optimere fødevarekvaliteten.
Modulet har også fokus på smagens betydning for fødevarekvalitet og måltidsoplevelsen.
Dette valgmodul på 10 ECTS er en del af Den ernæringsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
- Du får indsigt i fødevarekvalitetsbegrebets kompleksitet, konkrete produktionsflow, kvalitetsoptimerende målsætninger og programmer, og forstår hvilken betydning forskellige kvalitetsopfattelser har for arbejdet med fødevarer i dit eget praksisfelt
- Du bliver klædt på til at kunne identificere, dokumentere og formidle relevante målsætninger for optimering af fødevarekvalitet, samt undersøge og anvende konkrete kvalitetskriterier ift. indsatser i dit eget praksisfelt.
- Du lærer at udvælge relevante forsknings- og undersøgelsesmetoder, analysere og vurdere fødevarers kvaliteter, og på den baggrund træffe fagligt begrundede beslutninger i forbindelse med planlægning, implementering, dokumentering og evaluering af fødevarekvalitetsarbejde.
- Du bliver klædt på til at indgå i samarbejde om udviklingstiltag med relevante aktører på området og målrette kommunikationen til specifikke målgrupper.
-
- Fødevarekvalitet som begreb
- Kulinarisk kvalitet, tilsmagning og smagskalibrering
- Forsknings- og undersøgelsesmetoder med særlig relevans for fødevarekvalitet og sensorik
- Produktionsflowets betydning for holdbarhed og kvalitet
- Forskellige kvalitetsparametre relateret til produktion af fødevarer: eksempelvis sundhed og bæredygtighed, herunder økologi, miljø, økonomi, arbejdsmiljø og etik
- Mærkning af fødevarer
- Centrale aktører i produktionskæden Kvalitetsstrategier, herunder målsætninger og indsatser i eget praksisfelt.
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der ønsker en forståelse for fødevarekvalitet og forskellige kvalitetsparametre, og som ønsker kompetencer til at indgå i samarbejde om udvikling og formidling af kvalitetstiltag i din egen praksis.
Du arbejder måske med fødevare- eller måltidsproduktion som ernæringsassistent, kok, produktudvikler, kvalitetskoordinator, diætist, ernæringsvejleder eller som sygeplejerske, terapeut eller pædagog i social- eller sundhedssektoren? Din baggrund er ikke så vigtig, du får hjælp til at koble modulets teori til din konkrete praksis.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet