Del

Podcastguide – Sådan lytter du til Absalons podcasts

En podcast er et lydprogram, som du kan lytte til på nettet – når du vil og hvor du vil. Det er som en tv-serie – blot til ørene. Fordelen ved podcasts er, at du kan lytte til dem, når det passer dig; når du cykler, sidder i bilen, er på løbetur eller mens du vasker op.

Det gode ved podcasts, frem for traditionelle radioprogrammer, er muligheden for selv at vælge hvor og hvornår. Du kan stoppe, pause samt spole frem og tilbage i podcasten, som du kan gøre med tv-serier og musik på Netflix og Spotify. Det er lyd on-demand, så du styrer selv, hvor, hvornår og hvor længe. Samtidig er du i modsætning til TV on-demand er du er ikke bundet af andet end din evne til at lytte. Så mens du laver dagligdagens andre gøremål kan du få serveret ny viden og inspiration direkte i ørene. Og så er det ganske gratis at lytte til podcasts.

Podcasts dækker over mange former for lydprogrammer. Du kan blandt andet høre eller genhøre dine favoritudsendelser af Mads og Monopolet fra p4 som podcasts, høre nervepirrende autentiske krimifortællinger, når podcast-serien Mørkeland åbner op for mordsager – eller blive grebet af nogle af Politikens dokumentariske historiefortællinger, som ’Kvinden med den tunge kuffert’. Genrene spænder mellem alt fra popkultur, fiktion og faglig viden. I podcastgenren er der således rig mulighed for at bliver underholdt, inspireret og klogere i det kæmpe katalog af både danske og udenlandske podcast.

På Professionshøjskolen Absalon er vi optagede af at dele ud af vores viden og erfaringer og derfor har vi også vores helt egen podcast – Absalons Stemme. Så hvis du kunne tænke dig at komme i gang med at lytte podcast og interesserer dig for udvikling af uddannelser, undervisning og fremtidens velfærdprofessioner, er vores podcast et godt sted at starte.

 Følg guiden og bliv klar til at lytte til podcasts.

 Trin for trin-guide til podcasts

Der findes to måder, du kan lytte til podcasts på:

1.       Direkte på hjemmesiden

2.      Ved at bruge en app til podcast på din telefon

 1.Lyt til podcast direkte på hjemmesiden

Mange podcasts ligge direkte online på en hjemmeside, hvorfra du kan lytte til dine foretrukne podcasts. Dette kræver dog en netværksforbindelse eller Wi-Fi, da du skal være online for at lytte på hjemmesiden.

Alle afsnit af ’Absalons Stemme’ ligger direkte på Absalons hjemmeside, hvor du blot skal klikke dig ind, og så er du klar til at lytte.

Find alle afsnit af Absalons Stemme lige her.

 

2.Lyt til podcast via en podcast-app på din telefon

Iphone
Hvis du har en Iphone har du allerede en podcast-app, der hedder ”Podcast”. Her skal du blot søge på ”Absalons Stemme”, og så komme alle afsnit frem. Dette kræver dog, at du har net eller Wi-Fi. Hvis du trykker øverst under ”udsendelser”, kommer du ind på selve ’Absalons Stemme’, hvor du også kan vælge at abonnere på ’Absalons Stemme’. Det er ganske gratis, men så vil nyeste episoder af din valgte podcast blive downloadet, når de er tilgængelige.  

Android
Har du en Android-telefon, skal du selv hente en podcast-app i Google Play. Google Play ligger allerede på din Android-telefon. Herinde kan du søge på ”podcast” og du vil få en række mulige apps, som du kan downloade til din telefon. Der er flere at vælge imellem – men de fungere meget ens. Nogle er gratis og andre koster noget.

Inde i din podcast-app skal du søge efter Absalon Stemme – og her kan du finde alle de aktuelle afsnit. Så er det vare at vælge, hvilken du vil lytte til først.

Når du har valgt dit foretrukne afsnit, skal du blot trykke ”afspil”, og du er i gang med at lytte til podcasten. Det er også muligt at downloade afsnittet, så du ikke har brug for net eller Wi-Fi, når du skal lytte til podcasten. For at downloade har du dog behov for Wi-Fi eller netadgang. For at downloade afsnittet i Iphone-app’en ”Podcast” skal du trykke på det lille plus + tegn ved afsnittet – og derefter på den lille sky med den nedadgående pil.

Du er nu klar til at lytte til podcast. God lyttelyst!