Gå til hovedindhold

Kortsluttet - ung med epilepsi

’Kortsluttet - ung med epilepsi’ er personlige fortællinger om livet med epilepsi – som påvirker hjernen og hjertet på mange måder.

Unge med epilepsi drømmer om, at leve et ungdomsliv med fester, kærester, sociale aktiviteter og sport. De vil ikke have, at sygdommen skal fylde for meget. De er bange for at virke anderledes og holder derfor lidt igen med at fortælle om deres sygdom. I denne podcastserie møder vi seks unge mellem 15 og 25 år, som fortæller om livet med epilepsi – som er meget mere end anfald.

De unge har svært ved at finde ud af, hvor meget deres venner, lærere og klassekammerater skal vide om sygdommen. Det kan også være svært at passe på sig selv, når man helst vil give den gas til festerne, lykkedes med drømmestudiet eller være mor.

Hør Maria, Camilla, Andreas, Ida, Sofie og Thea fortælle om udfordringer og dilemmaer, når epilepsien slukker hjernen, giver træthed og begrænsninger i hverdagen. Det er unge mennesker, som finder måder at navigere i deres liv, men med lidt mere bøvl i bagagen end de fleste.

Tilrettelæggelse og lyddesign: Maria Dønvang

Redaktør: Rebecca Bach Lauritsen

Baseret på forskningsprojektet ’Et godt ungdomsliv med epilepsi’ støttet af Epilepsiforeningen.

Produceret for Professionshøjskolen Absalon, Specialrådgivning om Epilepsi på Filadelfia af FILT:CPH støttet af Helsefonden____________Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at lytte på mobil eller tablet? Tjek vores podcastguide her.