Gå til hovedindhold

Center for Neuropædagogik: De skulle kunne fordybe sig i studierne

Med brug af vikarer via jobrotation lykkedes det Center for Neuropædagogik i Næstved at tilbyde alle medarbejderne at deltage på fuldtids kursusforløb i seks uger.

Søren Palshøj, Centerleder

På Center for Neuropædagogik i Næstved havde de behov for et fælles afsæt i, hvordan man forstår hjerneskader og for at arbejde sammen omkring beboerne. Det var et stort ønske fra ledelsen, at medarbejderne fik mulighed for at studere på fuld tid. Derfor samarbejdede centerets ledelse med Næstved kommunes jobcenter om at finde en løsning, der i sidste ende har betydet et optimalt uddannelsesforløb, og at flere ledige i kommunen er kommet i arbejde.

Jeg ønskede et seks ugers uddannelsesforløb, hvor medarbejderne kunne fordybe sig, så jeg lagde en strategi, og det lykkedes at få den gennemført.
Søren Palshøj
Centerleder

Selve uddannelsesforløbet blev udviklet sammen med Professionshøjskolen Absalon, men vikardækningen var mere snørklet.

Kompetencefonde

Uddannelsesforløbet er finansieret med midler fra fagforeningernes kompetencefonde og vikardækningen er varetaget af ledige fra jobcenteret i Næstved Kommune.

Vi kontaktede FOA og Socialpædagogernes Landsforbund (SL) for at høre, hvordan vi kunne få det til at gå op, og så fik vi hjælp af Absalon omkring forskellige krav. Da vi havde fået rejst pengene, kontaktede jeg jobcenteret i kommunen.
Søren Palshøj

Jobcenteret har mulighed for at lave jobrotation, og det betyder, at de hjælper med en medarbejder i stedet for den, der skal på uddannelse, og der hører også 14 dages oplæring med i jobrotationen.

Fået fast arbejde

Søren Palshøj nævner, at uden vikardækningen fra jobcenteret havde det været svært at få uddannelsesforløbet til at lykkes.

Det har fungeret rigtigt godt. Jobcenteret har hjulpet os hele vejen igennem. Vi valgte 28 personer, som fik et vikariat, og mange af dem har siden fået job andre steder. Faktisk var der nogle, der stoppede før tid, fordi de havde fået fast arbejde. Med den her løsning har vi fået et mere helhedsorienteret uddannelsesforløb, og medarbejderne har haft tid til at læse og mødes på Absalons Campus i Næstved imellem uddannelsesdagene under forløbet. Det har været meget intenst.

Han anbefaler andre at bruge jobrotation til lignende forløb, men pointerer, at man skal være opmærksom på, at det tager tid at få det hele til at falde på plads. Ved at benytte jobrotation og søge om støtte fra kompetencefondene har Center for Neuropædagogik kunnet minimere sine udgifter til forløbet.