Psykiatri, handicap og psykisk mistrivsel på det sociale område
Forskningsmiljøet er forankret i Center for Socialt Arbejde
Forskningsmiljøet ‘Psykiatri, handicap og psykisk mistrivsel på det sociale område” adresserer socialt arbejde med mennesker, der har psykiatriske, psykiske og psykosociale vanskeligheder.
Ambitionen i forskningsmiljøet er rettet mod at løse aktuelle samfunds- og praksisudfordringer nationalt og regionalt på psykiatri og handicapområdet med børn, unge og voksne inden for det socialfaglige område.
I vores projekter arbejder vi tværfagligt med afsæt i forskellige aktørers (fagprofessionelle, borgere og frivillige) mangfoldige erfaringer, oplevelser og behov, med henblik på at skabe, formidle og omsætte viden til professions-, uddannelses- og forskningsfeltet.
Vi skaber praksisnære forskningsbidrag til løsningen af aktuelle og presserende regionale og nationale udfordringer inden for det socialfaglige felt og altid i tæt samarbejde med aktører i det sociale felt.
Signaturprojekter
-
Projektets formål er at skabe bedre overgange for unge med autisme og udviklingshæmning (herefter unge med A/U), når de flytter fra et anbringelsessted (fx døgninstitution eller socialpædagogisk opholdssted) til et botilbud. Det skal ske ved at kvalificere den professionelle praksis med afsæt i de faktorer, som de unge og deres forældre oplever har mest betydning for en vellykket overgang.
Projektlead
- Professionhøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
- Cecilie Kolonda Moesby-Jensen
Projektperiode
- 01/01/24 → 31/12/26
Samarbejdspartnere
- Københavns Professionshøjskole (Projektpartner)
- NUBU - Nationalt videnscenter om udsatte børn og unge (Medansøger)
Bevillingsgivere
- Dansk Forskningsråd.
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
-
Projektet består af to delprojekter, der begge beskæftiger sig med risikovurderinger i forhold til børn og unge med autismespektrumforstyrrelser og ADHD.
Projektdel 1: Undersøgelses- og undervisningsprojekt for socialrådgiverstuderende ved Absalon om risikovurderinger på børnehandicapområdet
Formål: 1. At undersøge og analysere professionsbachelorstuderendes risikovurderinger i forhold til børn og unge i udsatte positioner og deres forslag til handlinger. De studerendes vurderinger sættes i forhold til den faktiske risiko for at afgøre hvor realistiske vurderingerne er, og handlingerne sættes i forhold til lovgivningen.
2. At gøre studerende bevidste om deres egne vurderinger (dømmekraft) i forhold til at kunne forudse, hvordan det vil gå børn og unge, der er udsat for forskellige former for belastninger.Projektdel 2: Fagprofessionelles risikovurderinger på børnehandicapområdet
Dette projekt har til formål at producere viden om socialrådgivers risikovurderinger ift. børn og unge med autismespektrumforstyrrelse og ADHD, der er relevant for praksis i det sociale arbejde. Formålet er imidlertid ikke kun at producere viden men også at tilrettelægge og gennemføre faglige udviklingsforløb, der kan kvalificere socialrådgiveres risikovurderinger ift. børn med psykiatriske diagnoser (autisme og ADHD).
Projektlead
- Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
- Cecilie Kolonda Moesby-Jensen
Projektperiode
- 2022 - 2024
Samarbejdspartnere
- Aalborg Universitet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
Igangværende ph.d.-projekter
-
Ph.d.-studerende
- Camilla Sabroe Jydebjerg
Universitet
- Roskilde Universitet
Bevillingsgiver
- Det Frie Forskningsråd
Se flere af Center for Socialt Arbejdes projekter på UC Viden
Kontakt
Skal vi samarbejde?
Vi samarbejder bredt med praksis og andre vidensinstitutioner, og vi vil gerne udbygge vores samarbejde med det omgivende samfund og med danske og internationale forskningsinstitutioner.
Hvis du er interesseret i at samarbejde med os, så kontakt ovenstående. Du er også velkommen til at tage kontakt, hvis du er interesseret i at gennemføre et ph.d.-projekt ved forskningsmiljøet.