Gå til hovedindhold

Fra drømmekage til problemorienteret prøve – madkundskab med mening

I denne udgave af Didaktisk, praktisk, go’ handler det om valgfagsprøven i madkundskab – og hvordan undervisningen kan klæde eleverne godt på til både at reflektere, handle og smage sig igennem en problemstilling.

Hør Jesper Ravn Hansen, adjunkt på læreruddannelsen med speciale i madkundskab ved Professionshøjskolen Absalon, fortælle om, hvordan teori og praksis kan spille sammen i undervisningen – og hvorfor det ikke længere er nok bare at bage drømmekage. 

Der er fokus på didaktiske greb, elevernes madvalg, åbne opskrifter og hvordan man kan give plads til refleksion og elevinddragelse, også når budgettet er stramt.

Samtalen styres af Henriette Mortensen, chefkonsulent i Center for Skole og Læring på Absalon.

Lyt til podcasten her:

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.
Find alle vores podcasts her.