Gå til hovedindhold

Fra fuldtidsjob til sygeplejerskestuderende: Cecilie forfølger drømmen om et meningsfuldt arbejde

Cecilie sagde sin fuldtidsstilling op for at forfølge sin drøm om et meningsfuldt arbejde, hvor hun kan hjælpe andre. Da hun er mor til tre, var det en stor beslutning, som krævede mod og planlægning.

Cecilie

Cecilie Sell Vincent Sternkopf. 30 år, sygeplejerskestuderende og mor til tre.

Et meningsfuldt erhverv

Da Cecilie afsluttede sin tredje og sidste barsel, var hun klar til nye udfordringer. Hun ønskede et arbejde, der var givende og udfordrende og samtidig krævede sin form for robusthed. Hun ville hjælpe andre og samtidig tage en uddannelse med flere karrieremuligheder.

"Evnen til at hjælpe mennesker i deres sårbare øjeblikke er utrolig givende. En af de største motivationer for at læse til sygeplejerske er, at jeg kan være med til at gøre en forskel i andre menneskers liv."

Cecilie er fascineret af de mange karrieremuligheder, en sygeplejerskeuddannelse åbner for:

"Jeg elsker de forskellige muligheder, der er som sygeplejerske. Man kan jo for eksempel både arbejde på hospitaler, klinikker, skoler og i hjemmeplejen. Man kan også både arbejde i Danmark og i udlandet. Jeg drømmer selv om at komme i praktik i Norge under min uddannelse. Det kunne være en sjov og unik oplevelse."

Sygdom tæt inde på livet

Flere i Cecilies omgangskreds har gennem tiden fortalt hende, at hun ville være en god sygeplejerske, når de har set, hvordan hun har været der for sin mor, som er kronisk syg, og sin mormor, da hun blev syg med kræft. Cecilie er omsorgsfuld, empatisk og har en smittende humor, som har hjulpet familien i svære tider.

Cecilie oplevede også selv på helt tæt hold, hvor meget det betyder at have en kompetent og engageret fagperson, når man står i en svær situation. Da Cecilie havde født sit første barn, viste det sig at være et præmature barn. Cecilies moderkage var gået i stå til sidst i graviditeten, og hendes datter fik derfor ikke nok næring.

"Min sundhedsplejerske greb mig virkelig, da jeg synes, det var psykisk hårdt at være indlagt med vores første barn på neonatal. Hun besøgte mig, skrev og ringede til mig og da jeg blev udskrevet, var hun der. Hun lyttede til mig og var der også, da jeg fødte mit 2. og 3. barn. Hvis jeg kan blive bare halvt så godt som hende, ville det være fantastisk."

På nuværende tidspunkt er Cecilies drøm også at videreuddanne sig til sundhedsplejerske for at hjælpe andre forældre med præmature børn.

Studielivet

Cecilie studerer på 1. semester og har været i sin første praktik. Hun var på Slagelse Sygehus, hvor hun fulgte en vejleder under opholdet. Hun fik samtidig færdighedstræning i klinisk kompetence center og kunne sammen med medstuderende øve sig i forskellige realistiske scenarier.

”Jeg fik set en masse, da jeg var på afdelingen. Det var meget forskellige mennesker, der var indlagt, unge som gamle, der fejlede meget forskelligt. Det var også trygt, at vi fik en vejleder, når det var vores første praktik.”

Mor til tre

Inden Cecilie begyndte på sygeplejerskeuddannelsen, gjorde hun sig mange tanker om at skulle opsige sin fuldtidsstilling, være studerende og samtidig få familielivet med en mand og tre børn til at hænge sammen. Hun undersøgte derfor også sine økonomiske muligheder og fandt et studiejob inden studiestart.

Der gik lidt tid, før jeg fik grebet alle de bolde, jeg havde i luften og fundet en god rytme i hverdagen med både studieliv, familieliv og det sociale på studiet. Jeg fandt ud af, at prioritering, planlægning, struktur og en god familie er nøglen til et godt studieliv.

Cecilie har i dag fundet en god struktur, hvor hun hver uge planlægger, hvornår hun skal studere og holde fri med familien. Særligt de planlagte studiedage på uddannelsen, hjælper hende med at få tid til at forberede sig til studiet. I dag er hun desuden blevet glad for den fritid, hun har fået på andre tider af døgnet.

På studiet er hun desuden blevet mødt med stor forståelighed fra sine medstuderende:

”Det kan selvfølgelig være svært at være social på studiet, men der er en generel forståelse for det blandt mine medstuderende, så jeg føler mig stadig som en del af klassen. Der er også mange andre, der har børn.”