Gå til hovedindhold

Fysioterapi, der åbner døre

Med et eksamensbevis som fysioterapeut i hånden har studerende Kristine Friis Kjær en masse muligheder foran sig. Men først vil hun udforske faget, og fascinationen af alt det kroppen kan.

”Selvom jeg har læste nogle semestre nu, bliver jeg stadig fascineret over alt det, som kroppen er i stand til, og alt det som vi fysioterapeuter kan arbejde med,” siger Kristine Friis Kjær, der læser til fysioterapeut på sjette semester på Absalon i Næstved.

Fysioterapi for heste, genoptræning af sclerosepatienter, eller ansættelse hos en klub med professionelle håndboldspillere?

For fysioterapeutstuderende Kristine Friis Kjær er der nærmest uanede muligheder for, hvad hun kan bruge sin uddannelse til.

”Selvom jeg har læste nogle semestre nu, bliver jeg stadig fascineret over alt det, som kroppen er i stand til, og alt det som vi fysioterapeuter kan arbejde med,” siger Kristine Friis Kjær, der læser til fysioterapeut på sjette semester på Absalon i Næstved.

”Det er faktisk det, der gør det fedest at læse her på studiet – at der er så meget, jeg kan bruge det til, både indenfor det private og det offentlige. Man kan for eksempel også læse videre og blive hestefysioterapeut, og jeg har selv overvejet en kandidat som overbygning.”

Nært studiemiljø

Da Kristine Friis Kjær som helt ung blev opereret i knæet efter en håndboldskade, kom hun i et forløb hos en fysioterapeut, og det var her, hun opdagede, at fysioterapien kunne været noget for hende.

”At genoptræne med fysioterapeuten var meget mere effektivt end at blive opereret, så det var som om, at der gik et lys op for mig: wauw, det må jeg bare lære,” fortæller Kristine Friis Kjær om, hvorfor hun søgte ind på studiet.

Det eneste sted hun søgte var hos Absalon i Næstved – og hun kom ind.

”Det er rart at kunne læse tæt på Haslev, hvor jeg bor. Der har jeg også min hest,” siger hun og fortsætter:

”Man kan virkelig mærke, at campus er et mindre sted, hvor vi lærer hinanden at kende, og vores undervisere kender os. Og så er det en god blanding af teori og praktik. Det passer rigtig godt til mig,” siger Kristine Friis Kjær.

Flere praktikker

I løbet af studiet skal de studerende i praktik flere gange, og Kristine Friis Kjær har allerede været i praktik tre gange, blandt andet på Næstved Sygehus og på Sclerosehospitalet i Haslev.

For hende handler det om prøve noget forskelligt, netop fordi der er så mange forskellige muligheder indenfor faget.

”Jeg valgte en praktik hos Sclerosehospitalet i Haslev, fordi jeg synes, det er spændende at arbejde med neurologi, og hvordan nervebanerne fungerer. Som fysioterapeuter har vi blandt andet fokus på udholdenhed, genoptræning, balance og kondition,” forklarer Kristine Friis Kjær, der efterfølgende fik et studiejob på Sclerosehospitalet. Det har hun dog skiftet ud nu med et studiejob som fysioterapeut hos Køge håndbold, dame senior 1.

Praktik på skadestuen

Næste skridt i uddannelsen til fysioterapeut starter allerede på mandag, hvor Kristine Friis Kjær skal i praktik igen. Denne gang foregår det på akut- og ortopædkirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus.

”Her kan jeg komme med på akutmodtagelsen og være på ortopædkirurgisk afdeling, hvor jeg blandt andet skal lave fysioterapeutiske vurderinger og hjælpe med mobilisering af hjælpemidler,” fortæller Kristine Friis Kjær.

”Det glæder jeg mig rigtig meget til.”