Gå til hovedindhold

Gender mainstreaming

Gennem de seneste fem år har Rigspolitiet samarbejdet med Absalon om at styrke deres trænerpuljes kompetencer. Trænerpuljen består af en gruppe erfarne politifolk, som arbejder med undervisning og træning af lokale politistyrker. Fokus har været på områder som: Kollegial sparring, projektledelse, undervisning – og nu også køn og ligestilling.
Lyt med og bliv klogere på Gender mainstreaming i dette afsnit af podcasten Absalons Stemme.

Trænerpuljen består af en gruppe erfarne politifolk, som arbejder med undervisning og træning af lokale politistyrker i for eksempel Irak, Kenya og tidligere i Afghanistan.

Gennem de seneste fem år har Rigspolitiet samarbejdet med Absalon om at styrke trænerpuljens kompetencer i at gøre dette arbejde. Fokus er på områder som: Kollegial sparring, projektledelse, undervisning – og nu også køn og ligestilling.

For køn og ligestilling spiller en central rolle i arbejdet med udvikling, og den enkeltes deltagelsesmuligheder i kulturer, der er forskellige fra vores egen danske, og derfor er det vigtigt, at praksis styrkes.

Vært i dette afsnit af Absalons Stemme er chefkonsulent Lisbet Rask fra Absalon, der har koordineret samarbejdet mellem Absalon og Rigspolitiet.

I studiet har hun Flemming Bech, som er leder af det internationale politisamarbejde i Rigspolitiet, og Anette Erlandson Pedersen, som er lektor og projektleder på Professionshøjskolen Absalon.I samtalen kommer de bl.a. rundt om:

- Hvad er Gender mainstreaming og hvorfor et fælles sprog og begrebsapparat er vigtigt?

- Hvorfor Rigspolitiet har fokus på køn i det internationale arbejde? 

- Hvordan styrker man menneskers mulighed for deltagelse i et undervisningsrum og hvordan en kønnet opmærksomhed styrker disse muligheder? 

Lyt med her:

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.

Find alle vores podcasts her.