Gå til hovedindhold

Hvordan kan vi bruge kunstig intelligens på ældreområdet i fremtiden?

Et stigende antal ældre borgere og et faldende antal hænder på arbejdsmarkedet presser sundhedsvæsnet – ikke mindst i det nære sundhedsvæsen. Derfor er Kunstig Intelligens være en smart løsning. Opstarts workshop i projektet Care-AI på Absalon var startskud for forskningsprojektet, der vil undersøge, hvordan kunstig intelligens kan hjælpe i ældreplejen.

Foto af oplægsholder

Kick-off workshop på forskningsprojektet Care-AI på Absalons Campus Slagelse.

Absalon har lead på Care-AI Network-projektet, som er baseret på et stærkt behov for at udvikle smarte AI løsninger til fremtidens ældrepleje.  Projektleder, lektor og ph.d. Ulla Skjødt fra Center for Sygepleje forklarer:

”Care-AI Network vil skabe et bæredygtigt og  tværfagligt, netværk, der fremmer grænseoverskridende vidensudveksling og samarbejde inden for kunstig intelligens, ældrepleje samt organisatoriske udfordringer. Dette skal gøres ved at inddrage en bredere kreds af nationale og internationale forskningsinstitutioner, kommuner og virksomheder”.

På opstartskonferencen den 10. november på Campus Slagelse deltog 17 deltagere fra den kommunale ældrepleje, i form af chefer, projektledere og specialister på området, fra 15 kommuner fra Region Sjælland, Region Syd og Region Hovedstaden. Derudover deltog projektpartnerne og tre forskere – to fra Absalon og UCSYD.

Digitalisering og Kunstig Intelligens giver muligheder for en bedre kvalitet i fremtidens ældrepleje

Digitalisering står højt på den politiske dagsorden i EU. Den teknologiske udvikling inden for kunstig intelligens (AI) og databehandling skaber nye muligheder for f.eks. at understøtte medarbejdernes beslutningstagen i forhold til den enkelte borger, men også i forhold til at kunne forudsige, hvordan behov for pleje kan matches med medarbejderkompetencer.  Det kan derfor blive muligt både at imødekomme den demografiske udvikling, skabe kvalitet og kompetenceudvikling for medarbejderne,

Care-AI netværksprojektet støttes af EU Interreg Deutschland-Danmark og arbejder for at fremme udviklingen inden for AI ved at etablere et bæredygtigt, tværfagligt netværk på tværs af den tysk-danske grænse. Netværket inviterer forskningsinstitutioner, ældreplejeorganisationer, virksomheder og andre relevante interessenter til at deltage og dele og samskabe viden, ideer og erfaringer om digitale løsninger og AI med fokus på ældrepleje.

Læs mere om Care-AI forskningsprojektet her i UC-viden og her på EU Interreg Deutschland-Danmarks hjemmeside

 

 

Care-AI Network vil skabe et bæredygtigt og  tværfagligt, netværk, der fremmer grænseoverskridende vidensudveksling og samarbejde inden for kunstig intelligens, ældrepleje samt organisatoriske udfordringer
Ulla Skjødt
Lektor og ph.d., Center for Sygepleje
Foto af oplægsholder