Gå til hovedindhold

Kreative aktiviteter, der giver børn erfaringer med håndværk

I forskningsprojektet 'Børnesvendebrev', som er støttet af Tietgenfonden, har Mikkel Snorre Wilms Boysen og Louise Hvitved Byskov m. fl. arbejdet med at udvikle kreative aktiviteter, der giver børn erfaringer med håndværk og praktisk føling med forskellige erhverv.

Søger du nye og spændende måder at engagere SFO- og dagtilbudsbørn på? Og ønsker du at udforske mulighederne for at arbejde pædagogisk med håndværk og værkstedsarbejde?

Så besøg Børnesvendebrev.dk, hvor du via video-tutorials og konkrete aktivitetsbeskrivelser kan finde inspiration til, hvordan det at samle stikdåser, pynte kager og krølle hår kan blive spændende pædagogiske aktiviteter i børnehøjde.

Som bonus og motivation kan du på hjemmesiden endda finde børnesvendebreve for hvert håndværk, som du kan printe og uddele til børnene.

Børnesvendebrev.dk er i øvrigt resultatet af et forskningsprojekt, hvor Absalons dygtige forskere og undervisere, Mikkel Snorre Wilms Boysen og Louise Hvitved Byskov m.fl., har undersøgt og afprøvet, hvordan man kan engagere børn og pædagoger i aktiviteter, som ikke kun giver praktiske færdigheder, men også åbner døren til en verden af håndværk og forskellige erhverv.

Alle er velkomne til at bruge hjemmesidens ressourcer, men den er primært tiltænkt pædagoger og børn i SFO, skoler og dagtilbud.