Gå til hovedindhold

VUC Storstrøm og Absalon planlægger fælles campus i Næstveds bymidte

Bestyrelserne på VUC Storstrøm og Professionshøjskolen Absalon har godkendt, at der indledes forhandlinger mellem de to uddannelsesinstitutioner om et fælles campus i Næstved. Ambitionen er, at Absalon bliver medejer af VUC Storstrøms nuværende campus på Teatergade 23 i Næstved og overtager omkring halvdelen af VUC Storstrøms nuværende lokaler. Samtidig vil Absalon etablere en ny bygning på nabogrunden på Teatergade med laboratorier mv.

Hvis alt går efter planen, kan Absalons studerende og medarbejdere tage de nye rammer i brug i sommeren 2026.

“Det er en meget attraktiv løsning, hvis vi dermed får mulighed for at realisere Absalons planer om et nyt moderne campus i Næstved”, fortæller rektor Camilla Wang, Absalon.
 
“Vi har længe arbejdet på en løsning i stedet for vores nuværende campus i Næstved, der er utidssvarende og ikke optimalt placeret i forhold til transport for studerende og medarbejdere. Ved at etablere os sammen med VUC Storstrøm i deres relativt nye og moderne bygning, får vi en central placering ved stationen og Næstveds bymidte. Samtidig kan vi med denne model realisere projektet langt hurtigere, end hvis vi skulle ud at bygge et helt nyt campus fra bunden.”

Martin Lasse H. Sieben, administrerende direktør VUC Storstrøm ser også gode muligheder med et fælles campus i Næstved:

“Der vil være rigtig god synergi for VUC, hvis Absalon flytter ind på campus. Bl.a. kan vi deles om faglokaler, multihal og kantine”, fortæller Martin Lasse H. Sieben, der samtidig ser nogle attraktive muligheder, hvor Absalon i forbindelse med en aftale vil bygge laboratorielokaler i tilknytning til campus.

Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over udsigten til flere studerende i Næstveds centrum:

“Jeg er virkelig glad for, at visionen om et fælles campus nu rykker et kæmpe skridt nærmere. Det bliver godt for de studerende at få glæde af synergien mellem de mange uddannelser, som kan give dem et endnu bedre studieliv. Samtidig får de en nemmere adgang til de mange studierelevante faciliteter i bymidten – såsom biblioteket ved Kvægtorvet og kulturcenteret i Grønnegade. De får Munkebakken i baghaven, og de ligger i gåafstand til bymidtens handelsliv og cafémiljø. Jeg glæder mig til at møde de studerende i bybilledet.”

Hensigten er, at forhandlingerne om et fælles campus mellem VUC Storstrøm og Absalon kan være afsluttet til efteråret og således, at Absalon flytter ind i det fælles campus fra 2026.

 

Fakta

 

 • VUC Storstrøm har i 2018 bygget et nyt moderne campus ved Munkebakken i det centrale Næstved.
   
 • Professionshøjskolen Absalon har i 2019 købt nabogrunden, men har indtil nu ikke haft mulighed for at realisere sine ambitioner om et nyt centralt placeret campus på grunden. 
   
 • Med den nye løsning får Absalon og VUC Storstrøm et fælles campus på ca. 5.000 kvm Hertil kommer en ny tilbygning med faglokaler på ca. 1.200 kvm
   
 • Det nye fælles campus planlægges taget i brug i sommeren 2026.
   
 • Bygningen kommer dermed udover VUC Storstrøms udbud af HF, HF-enkeltfag, AVU mv. til at rumme en række sundhedsfaglige videregående uddannelser som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, bioanalytiker og sundhedsadministrativ koordinator.