Gå til hovedindhold

Valgmodul Kommunikation i forhold til borgere med demens

Kommunikation, formidling, dokumentation og forankring

Arbejder du som sundhedsprofessionel? Og ønsker du at udvikle dine kommunikative kompetencer i din praksis? Så læs mere her.

Dette er modul 3 i uddannelsen til demensvejleder. Modulet kan tages uafhængigt som en del af en fuld diplomuddannelse, eller i sammenhæng med de andre 2 moduler på uddannelsen. 

Valgmodulet er på 10 ECTS er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.

Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her

 

På modulet får du styrket din evne til at beskrive og argumentere for kommunikative problemstillinger i praksis og til at foretage systematiske analyser med inddragelse af kommunikationsteorier og -modeller, samt resultatet af udviklings- og forskningsarbejde

Du får mulighed for at sætte fokus på de udfordringer, du oplever, når du kommunikerer med borgeren/patienten, den studerende eller med andre ansatte i sundhedssektoren. 

Antallet af mennesker med en demensdiagnose er stødt stigende, hvilket stiller krav til at sundhedsprofessionelle kvalificeres og kontinuerligt opkvalificeres til at kunne tilbyde borgere med demens og deres pårørende den bedst mulige indsats. Du vil således få viden om betydningen af, og metoder til at kunne arbejde tværprofessionelt og tværsektorielt omkring borgere med demens, med henblik på at bidrage til en fælles indsats om sikring af borgerens livskvalitet.

 

Vores undervisere er dygtige specialister med fingeren på pulsen. Det er folk, der kender vores udfordringer. Det er ikke bare en underviser, der har været på samme skole i 20 år. Vi får undervisning, der viser, at der er evidens for at det vi gør virker. Vi lærer at reflektere over tingene, så vi forstår, at det er vores ansvar, hvordan borgeren med demens reagerer. Borgeren reagerer på det, du udstråler".
Jenny May Hermansen
Social og sundhedsassistent i Lolland Kommune
Tablist controls