På dette diplommodul får du viden, færdigheder og kompetencer til at forstå rehabiliterings- og habiliteringsbegreberne i forhold til personer, der har psykiske, fysiske eller sociale funktionsnedsættelser/vanskeligheder.
Du vil tilegne dig grundlæggende færdigheder i (re)habiliteringsteori og metodeanvendelse og grundlæggende kendskab til en samarbejdende tilgang til praksis samtidig med, at organisatoriske, økonomiske og samfundsmæssige forhold inddrages.
På modulet er der også fokus på hvad et velfungerende borgersamarbejde indebærer, samt sammenhæng til arbejdet med den professionelles positioner.
Dette valgmodul på 10 ECTS indgår i retningen Psykosocialt arbejde, som er en del af Den sociale diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Tonet modul for sagsbehandlere den 4. februar i Roskilde
Dette modul er særligt tilrettelagt for dig, som arbejder som sagsbehandler.
På modulet får du viden, færdigheder og kompetencer til at anvende den recovery-orienteret rehabiliterende tilgang i praksis som sagsbehandler på myndighedsområdet.
Du kommer på modulet til at arbejde med, hvordan det recovery-orienterede rehabiliterende perspektiv konkret kan omsættes i sagsarbejdet med VUM 2.0 og i de enkelte sagsskridt fx sagsåbning, sagsoplysning, sagsvurdering og opfølgning.
Udover at eksemplificere den recovery-orienterede tilgang i de enkelte sagsskridt, har modulet fokus på tilgangens betydning for den professionelles rolle og for borgerens rolle i samarbejdet, herunder emner som samtale og kommunikation med borgeren, borgerperspektiv og borgerdrevne mål i sagsbehandlingen.
12 gratis pladser
Arbejder du på et botilbud, et opholdssted, en døgninstitution el. lign.?
Social- og Boligstyrelsen har afsat midler til betaling af deltagergebyret for efteruddannelse af personale på det specialiserede socialområde.
På følgende moduler kan vi derfor tilbyde 12 gratis pladser. Pladserne er først-til-mølle.
- Campus Vordingborg: 5. februar 2025 - Tilmeld dig her
- Campus Roskilde: 15. september 2025 - Tilmeld dig her
- Campus Slagelse: 4. februar 2026 - Tilmeld dig her
Inden tilmelding skal du udfylde denne blanket, som skal uploades som sammen med din tilmelding
Når tilmeldingen fører dig ind på nemStudie, skal du under betalingsmetode vælge "min arbejdsgiver betaler" (selvom modulet er gratis)
Læs mere om de gratis pladser udbudt af Social- og Boligstyrelsen
Om modulet
-
Når du har deltaget på dette modul, kan du:
- På baggrund af viden, udvælge relevante tilgange og metoder i psykosociale rehabiliteringsindsatser, der kan optimere din praksis og borgerens/patientens recovery-proces
- Vurdere teoretiske, praktiske og etiske problemstillinger forbundet med den psykosociale rehabilitering for at kunne fagligt kvalificere indsatsvalg
- Igangsætte og facilitere en psykosocial rehabiliteringsproces i samarbejde med borgeren/patienten, det sociale netværk og i tværprofessionelle samarbejdsformater
-
- Rehabiliterings- og recovery begrebernes opkomst og aktuelle praksisformer
- Teoretiske tilgange til at arbejde med psykosocial rehabiliterende og med borgerens recovery-proces.
- Introduktion til metoder, der indskriver sig i psykosocial rehabiliteringsindsats
- Borger/patient- og netværksinddragelse i den psykosociale rehabilitering
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der arbejder med psykosocial rehabilitering
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet