
Modulet udbydes fra april 2024.
Kontakt
Trine Gro
Specialkonsulent
Center for Sygepleje
Vil du være med til at skabe bedre overgange for ammende kvinder og det nyfødte barn? Og vil du styrke dine færdigheder i at forbedre kvaliteten og skabe en fælles forståelse på tværs af sundhedsvæsenet for ammevejledning til ammende kvinder?
Dette valgmodul på 5 ECTS er andet modul i det nye samlede uddannelsesforløb på to moduler i ammevejledning for sundhedsprofessionelle.
De to moduler kan tilmeldes uafhængigt af hinanden, de to moduler hænger ikke sammen i indhold.
Modulet indgår desuden i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul. Læs mere om uddannelsens moduler og opbygning
Modul 2 er til dig, der arbejder med ammevejledning i sundhedsvæsenet og eksempelvis arbejder på en barselsafdeling, en fødeafdeling, en børneafdeling eller som sundhedsplejerske i en kommune.
Modul 2 har fokus på at skabe og vedligeholde fælles forståelse for ammevejledning til ammende kvinder. Med udgangspunkt i forbedringsarbejde, arbejdes der med at implementere prøvehandlinger og forbedre praksis med fokus på samarbejde på tværs og for at skabe bedre overgange for de ammende kvinder og det nyfødte barn.
Modulets indhold og tilrettelæggelse gør det muligt for dig at tilegne dig viden om amningens sociologi og anvende ny viden i bearbejdning af egne erfaringer med rollen som ammevejleder på måder, der kan bidrage til fortsat udvikling af praksis og at vedligeholde fælles forståelse for vejledning til ammende kvinder.
Modul 2 er udviklet tæt på praksis i samarbejde med føde-, barsels- og børneafdelingen på Sjællands Universitetshospital, Nykøbing Falster.
På modulet får du nye perspektiver på samarbejde på tværs omkring ammevejledning, så du hjemme i din praksis kan være medskaber at en mere ensartet tilgang til ammevejledning, der bygger bro for de ammende kvinder i overgangen fra sygehus til hjemmet.
Modulet er for dig, der skal ammevejlede ammende kvinder med nyfødte børn og:
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet