Modulet er for dig der ønsker at styrke din faglighed og den sundhedsfaglige praksis du til hverdag er en del af. Det får du mulighed for på dette modul, som har fokus på forskellige metoder til undersøgelse af den sundhedsfaglige praksis. Modulet er baseret på, at du arbejder med udvikling af din egen praksis enten i et gennemførselsprojekt eller et udviklingsprojekt. Du vil gennem modulet arbejde med dit eget projekt.
Modulet er desuden obligatorisk for dig der ønsker at gennemføre en fuld diplomuddannelse inden for det sundhedsfaglige område.
Som sundhedsprofessionel i sundhedsvæsenet er du også en del af udviklingen. En udvikling som er præget af øget kompleksitet i arbejdsopgaverne og med stadig større fokus på problemstillinger af social og sundhedsmæssig karakter. Derfor er der generelt et væsentligt øget behov for forsknings- og udviklingsindsatser, en opgave som det forventes at de sundhedsprofessionelle skal kunne indgå i.
På modulet får du styrket dine kompetencer til at kunne indgå i fremtidige forsknings-og udviklingsindsatser i sundhedsvæsenet
Dette obligatoriske modul på 5 ECTS er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
Når du har gennemgået dette modul, kan du:
- anskue forskellige metodetilgange til undersøgelser af sundhedsfaglig praksis
- reflektere over mulige sammenhæng mellem en undersøgelses formål, genstand, metode og anvendelsesmuligheder
- kunne analysere, vurdere og formidle egne og andres undersøgelsesresultater
- indgå i mono-og tværfaglige udviklingsarbejde
-
- kvalitative metoder, f.eks. interview, observation, diskursanalyse
- kvantitative metode, f.eks. spørgeskemaer, observationer
- arbejde med udvalgte undersøgelser
Læs mere om modulet i Akutsygepleje uddannelsen
-
Sammenhæng i patient- og brugerforløb i sundhedsvæsenet + Undersøgelse af sundhedsfaglig praksis, begge med fokus på akutsygepleje i akutmodtagelsen, udgør begge den teoretiske del af fagmodulet Avanceret akutsygepleje og er det andet modul i akutsygepleje uddannelsen.
Avanceret akutsygepleje er rettet mod sygeplejersker, som har gennemført Basismodulet i akutsygepleje og er ansat på akutafdeling / fælles akutmodtagelse / fælles akutafdeling / akutmodtagelse.
Modulets sigte er at sygeplejersken, ud fra udarbejdede instrukser og vejledninger, opnår viden, færdigheder og kompetencer til, tidligt i forløbet at få identificeret alvorlige tilstande og lidelser, og påbegynde hurtig, sikker og effektiv behandling af kritisk syge patienter.
Avanceret akutsygepleje har særlig fokus på at du opnår kompetencer i forhold til at højne patientsikkerheden og kvaliteten ved bl.a. at sikre patientovergange, såvel intrahospitalt som tværsektionelt, herunder kommunale og regionale specialtilbud til patient og pårørende. At øge samarbejdet med akutlægerne, således at patienterne hurtigere og sikrere kan identificeres og behandling påbegyndes og øge omfanget af fælles journaloptagelse med lægerne, og dermed mindske dobbeltdokumentation.
-
- Kvalitative metoder, f.eks. interview, observation, diskursanalyse
- Kvantitative metoder, f.eks. spørgeskemaer, case studies, analytisk statistik
- Arbejde med udvalgte undersøgelser
-
For optagelse på Avanceret sygepleje er der særlige adgangskrav udover adgangskrav til den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Der gælder yderligere:
- Deltagelse i Avanceret akutsygepleje forudsætter gennemført og bestået Basismodul i akutsygepleje
- Mindst 2 års erfaring fra skadestue, akutafdeling eller skadeklinik med praktisk oplæring og erfaring
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der er sundhedsprofessionel med øje for vigtigheden af udvikling af den sundhedsfaglige praksis og/eller søger en større metodisk forståelse og tilgang til forsknings – og udviklingsindsatser i sundhedsvæsenet
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet