Gå til hovedindhold

Jeg elsker ansvaret som ingeniør

Christiane Engbo Norddal er uddannet laborant, havde et job som laborant, og egentlig var alt som det skulle være. Men en tidligere chef udfordrede hende, og sagde: ”Du skal da noget mere?” Da uddannelsen som diplomingeniør i bioteknologi kom til Kalundborg, sprang Christiane ud i det, og er nu i gang med uddannelsen.

”Den største forskel på at være laborant og ingeniør er helt klart ansvaret. Som ingeniør er det dig, der siger ”go” eller ”no go”,” fortæller Christiane Engbo Norddal, studerende på uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi.

Christiane Engbo Norddal har ikke fortrudt, at hun sagde farvel til jobbet som laborant og gik efter en ny uddannelse og en titel som diplomingeniør i bioteknologi. Men beslutningen skulle lige gennemtænkes et par gange:

”Jeg var glad for at være laborant, men opfordringen fra min tidligere chef fik mig til at tænke over det. Og da uddannelsen så kom til Kalundborg, hvor jeg nu er flyttet til, så blev det faktisk muligt for mig. Selvfølgelig skulle det overvejes og vurderes sammen med min familie, men der var stor støtte, og så gik jeg i gang,” siger Christiane Engbo Norddal.

Christiane Engbo Norddal har været i gang med uddannelsen siden september 2017, og er netop nu i praktik i ”Gæringen” hos Novozymes i Kalundborg. Selv om det også var hos Novozymes, at hun i 10 år arbejdede som laborant, så er det noget andet at være i praktik som diplomingeniør:

”Den største forskel på at være laborant og ingeniør er helt klart ansvaret. Som laborant udfører man mere de opgaver, der bliver stillet, hvor man som ingeniør mere skal styre opgaverne og har ansvaret for, at de bliver løst. Som ingeniør er det dig, der siger ”go” eller ”no go” – man skal få tingene til at køre og tage beslutningerne, og det kan jeg virkelig godt lide”.

Stort ansvar og lederdrømme

Som praktikant har Christiane Engbo Norddal et stort ansvar og selvstændige opgaver – dog stadig med støtte fra de andre kemikere i afdelingen:

”Jeg har mit eget projekt her i Gæringen, hvilket bl.a. kræver planlægning og overblik. Ud over mit projekt følger jeg de andre kemikeres dagligdag, hvor f.eks. problemløsning er en del af det. Det er spændende at være en del af produktionen, og ikke mindst at lære fra de andre”.

Når uddannelsen er slut til januar 2021, så ser Christiane Engbo Norddal flere muligheder:

”Jeg må se, hvad fremtiden byder på. Novozymes er en arbejdsplads, jeg er glad for, så forhåbentlig er der fremtidsmuligheder for mig her. Biotekbyen Kalundborg byder heldigvis på mange muligheder. Jeg har også en lille drøm om at gå ledervejen. Jeg kan godt lide at have ansvar og tage beslutninger. Jeg ved, hvordan det er at arbejde ”på gulvet”, så det kunne også være en mulighed”, slutter Christiane Engbo Norddal.