Bliv skarp på at servere måltider af god kulinarisk og ernæringsmæssig kvalitet. Du bliver klædt på til at inddrage målgruppen med det formål at styrke madoplevelsen.
Modulet sætter fokus på måltidstilbud i offentlig og privat regi, hvor der lægges særlig vægt på metoder til brugerinddragelse. Der arbejdes med spisemiljøet og det sociale samværs betydning for måltidsoplevelsen, organisering af menutilbud, produktionssystemer og produktkvalitet, samt udvikling af egen praksis i forhold til at planlægge, implementere, formidle og evaluere prototyper eller måltidskoncepter ud fra et brugerperspektiv.
Dette valgmodul på 5 ECTS er en del af Den ernæringsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
-
- Du opnår viden om og kan reflektere over tilrettelæggelse af mad og måltider under hensyntagen til egen organisation og politikker med afsæt i et brugerperspektiv
- Du bliver klædt på til at kunne dokumentere, analysere, vurdere og formidle metoder og teorier til undersøgelse af brugertilfredshed og brugerinddragelse
- Du lærer at afdække og analysere informationer om forskellige målgruppers madkultur, baggrund og tilgange til måltiderne under hensyntagen til ernæringsmæssig og kulinarisk kvalitet af måltidet, måltidsproduktionen samt -distribution
-
- Hvordan kvaliteten af måltidstilbud i offentligt eller privat regi påvirkes af organisering, produktion, distribution og hvordan det opleves af brugerne
- Fagligt og tværfagligt samarbejde om måltidstilbud og -politikker
- Tilrettelæggelse af måltidskoncepter med afsæt i et brugerperspektiv
- Kvantitative og kvalitative metoder i forbindelse med brugertilfredshedsundersøgelse og tilrettelæggelse af måltidskoncepter med fokus på metoder som observationer, interview, spørgeskemaer, samtaleværktøjer og sensorik
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der ønsker en dybdegående viden om måltidstilbud i offentlig og privat regi, og som ønsker kompetencer til at inddrage målgruppen med det formål at højne måltidets kvalitet og madoplevelsen.
Du arbejder måske med mad- og måltidsproduktion, som ernæringsassistent/-vejleder, diætist, sygeplejerske, terapeut eller pædagog i social- eller sundhedssektoren. Din baggrund er ikke så vigtig, da du får hjælp til at koble modulets teori til din konkrete praksis når egne erfaringer og cases fra praksis inddrages i undervisningen.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet