Gå til hovedindhold

Absalon får godkendt ny læreruddannelse på Vallekilde Højskole

Absalon har i dag fået grønt lys fra RUVU (Det rådgivende udvalg for udbud af uddannelser) til at starte en ny læreruddannelse på Vallekilde Højskole. Dermed er en vigtig milepæl nået i bestræbelserne på at etablere en ny og anderledes læreruddannelse i regionen.

Vallekilde Højskole

"Det er virkelig positivt, at RUVU nu har godkendt vores ansøgning om en ny læreruddannelse, og vi dermed kan gå videre med næste fase i arbejdet med at etablere uddannelsen, som jeg håber vil åbne til næste sommer, fortæller Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon.

"Jeg tror, alle ved, hvor hårdt brug der er overalt - også i Nordvestsjælland - for uddannede lærere. Derfor har vi og Vallekilde Højskole også store forventninger til denne læreruddannelse, der er et nyt og anderledes tilbud, og som, vi tror på, får flere til at vælge uddannelsen."

På den nye læreruddannelse på Vallekilde Højskole er det planen, at  de studerende vil være en del af højskolemiljøet og bo på Vallekilde det første år.

"Det bliver en helt ny måde at læse til lærer på. Det er vores håb, at det kan tiltrække nogle flere studerende til læreruddannelsen - oven i købet  i et område, hvor der er stor lærermangel. Det bliver en uddannelse, som taler til studerende, der gerne vil være en del af et tættere fællesskab, som man har på en højskole, hvor man bor og lever sammen”, siger Camilla Wang.

Fakta om læreruddannelsen på Vallekilde

  • Uddannelsen forventes at starte fra sommeren 2024
  • Der vil være plads til 30 studerende pr. årgang
  • De studerende kan bo på Vallekilde Højskole i deres første studieår
  • Derefter kan de studerende bo i nærheden

 

Flere oplysninger

Flere oplysninger

Camilla Wang, rektor Absalon, tlf. 7248 1044