Gå til hovedindhold

Absalon på Folkemødet 2023

Debat og dialog forude på næste uges folkemøde om blandt andet (!) skabelsen af fremtidens uddannelser, Y-kromosomer i sygeplejerskefaget og 'ikke MIT barns hænder', når vi råder vores børn i deres uddannelsesvalg. Se hvem du kan møde fra Absalon på årets folkemøde på Bornholm.

folkemødet

Årets folkemødedeltagere fra Absalon

Camilla Wang, rektor

Sami Stephan Boutaiba, direktør for pædagogik og ledelse

Daniel Schwartz Bojsen, direktør for sundhed, social og engineeringf

Kristian Ørnsholt, professionshøjskoledirektør

Anne Rovsing, centerchef for socialt arbejde

Anette Birck, direktør for Helix Lab



Studenterrepræsentanter:

Hannah Fjord Jensen,

studerende i ernæring og sundhed, studenterrådsforkvinde

Lucas Hyttel,

sygeplejerskestuderende, bestyrelsesmedlem i Absalons bestyrelse og på folkemødet også repræsentant for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning – SLS, hvor han netop er nyslået næstforperson. 

Absalon deltager som en del af Danske Professionshøjskolers Sangbar på Kæmpestranden J13, som også i år byder på et levende program af mange forskellige temaer fra professionshøjskolerne i hele landet. 

Du vil blandt andet kunne møde Absalon i disse events:

Design fremtidens uddannelser

Torsdag kl. 14.30 i Sangbaren, J13 på Kæmpestranden

Vi spørger eksperterne på området, hvad der skal til – nemlig de unge selv

Hvad skal der til for, at flere unge har lyst til at vælge en professionsuddannelse? Kom og fortæl os det! Eller faktisk vil vi hellere have, at du kommer og hjælper os med at designe verdens allerbedste uddannelser.

For hvad sker der, når man merger unge, der står foran at vælge uddannelse eller netop har valgt med uddannelseseksperter og designgenier? Og hvad sker der, når man giver bestemmerretten til unge og beder dem om tænke med på, hvad der skal til for, at man har allermest lyst til at vælge en professionsuddannelse? Vi tror på, at der opstår magi. Og vi tror på, at vi som uddannelsesinstitutioner kan lære helt vildt meget.

Vi har allerede inviteret en ordentlig flok engagerede unge, der går op i kvalitetsuddannelser, faglige fællesskaber, sociale fællesskaber, inkluderende fællesskaber, bæredygtighed, køn, sårbarhed, trivsel og alt det, der er på spil, når man er under uddannelse. Men vi har også brug for dig til at tænke med og udfordre os.

Læs mere

Skal sundhedssektoren mande sig op?

Fredag kl. 12.00 i Sangbaren, J13 på Kæmpestranden

Hvorfor er der ikke flere Y-kromosomer i sygeplejerskefaget? Og skal professionen have et nyt navn?

Halvdelen af befolkningen er mænd, og mænd bliver syge og har brug for pleje som alle andre. Men kun 3,5 % af sygeplejerskerne er mænd. Det er mærkeligt, for sygeplejefaget er på mange måder et rigtig godt mandefag.

Mænd kan bruge deres fysik, og de kan få et job med både action og udviklingsmuligheder. Mænd kan også være med til at skabe en mere divers plejesektor, som bedre afspejler patientgruppen. Vi får brug for masser af sygeplejersker i en fremtid med stigende levealder og flere ældre. Mændene kan være redningen.

Men hvorfor er sygeplejerskefaget fortsat et overvejende kvindefag? Er det manglen på mandlige rollemodeller? Er det fortællingen om det "bløde" plejefag? Er det kulturen? Er det navnet? Eller en kombination af mange ting?

Vi har sammensat et panel som vil sætte fokus på alle de positive sider af sygeplejen for mænd og hvordan vi får flere mandeøjne op for faget. Vi har også sat os for at finde et nyt navn til professionen.

Læs mere

Ikke mit barns hænder!

Torsdag kl 17.00, Sangbaren J13 på Kæmpestranden.

Skal det lige præcist være vores børn, der er der for vores fælles velfærd?

Forestil dig det her: Din søn eller datter kommer stolt hjem og fortæller, at nu er uddannelsesvalget truffet. ”Jeg vil gerne gøre en forskel for andre mennesker. Jeg vil være pædagog!”.

Hvad gør du? Uddeler du det store high five, fordi det er et valg, der bare giver mening for dit barn? Eller udbryder du: ”Ej, du var da så dygtig i gymnasiet. Hvad med at læse medicin eller psykologi?”

Pædagoger, lærere og sygeplejersker spiller nøgleroller i vores fælles velfærdsinstitutioner. Det er vi enige om. Men vi forældre har åbenbart ikke lyst til, at det lige præcis er vores egne børn, der skal arbejde med små børn i børnehaven eller syge borgere på hospitalet. Så hellere en universitetsuddannelse!

Hvorfor er der ikke større opbakning til at vælge en af professionsuddannelserne på velfærdsområdet? Og hvad skal der til for, at mor og far jubler over valget af fx pædagoguddannelsen. Du er hermed inviteret til en debat om fordomme og fortræffeligheder ved velfærdsuddannelserne.



SE DET SAMLEDE PROGRAM FOR SANGBAREN

Kontakt

Ole Worregård (olwo)

Chef for Kommunikation og Studieliv
Kommunikation og Studieliv
Slagelse